Актуално

19 отвличания на сметката на НАГЛИТЕ

Image title
За общо 19 отвличания е заподозряна изловената при спецоперация банда на НАГЛИТЕ. Акцията бе проведена в София, Велико Търново и Монтана, съобщават колегите от ВеВести. Последно в ареста са оставени 25 човека. Общо са били задържани  близо 40.
Босът е с прякор Йожи, помощникът му Културиста, Вальо Бореца и още двама са  основни организатори. Основен вдъхновител за извършването на серия отвличания за откуп е бил убитият в столичния квартал Люлин Джиджи. След разстрела му неговото място е заето от Вальо Бореца.
В ареста е и автоджамбазинът Тони Хамстера, който по данни на антимафиоти се занимавал основно с връщането на застраховани в конкретна компания коли, откраднати за откуп.
Според осведомени, към момента на арестите НАГЛИТЕ готвели ново похищение на роднина на богат българин, подобно на това на Румен Гунински младши.
Полицаи са открили двете къщи в села край София, където са били държани пленниците. Едната била наета под наем, а вътре обзаведена стая, където била държана жертвата. В два от случаите там са отрязани пръстите им, за да бъдат изпратени на близките им. Тази къща наскоро обаче е продадена и новите й собственици са невинни.
При обиските полицаите открили кървави следи по ножица, които при ДНК анализ се оказали от Ангел Бончев, който бе в плен 50 дни. Втората къща, където били държан последните пленници на бандата – бизнесменът Киро Киров и Румен Гунински-младши е в Горни Лозен и е собственост на един от бандитите. Там също е намерена ножица за рязане на уши и пръсти.
В къщата похитителите започнали да оборудват и втора стая за държане на пленници. В таз и къща е държан последният им пленник Гунински младши.
Групата е имала строга йерархия – един е отвличал, друг се е грижил за похитения, трети се е занимавал с вземането на откупа.
Повечето от участниците в бандата били потънали в обществото и официално се занимавали с легален бизнес. Познатите и съседите им не предполагали с какво в действителност се занимават.
Йожи пристигнал от чужбина 3 ч преди ареста. Освен него и Културиста сред тарторите са още един-двама отгоре, които в момента не могат да бъдат назовани, съобщи министър Цветан Цветанов. Културиста, е бил освободен от затвора. Според паметливи Културиста е бил „портиер” на централния офис на ВИС -2 до бившето кино „Петър Берон” в София.  Йожи пък е описан като опасен и агресивен. Той също има изтърпяна ефективна присъда.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина