АктуалноГрадътКриминалеНовиниСъд

16 години затвор за Александър, застрелял жена си от ревност

Александър, застрелял любимата си Фанка в главата, преди две години, бе обявен за виновен и осъден на 16 години лишаване от свобода.

Жертвата е 28-годишната Фанка Ангелова, майка на две деца. Тя бе открита мъртва, точно преди две години, след като бе обявена за издирване от роднини. Тогава като заподозрян бе арестуван съпругът ѝ Александър.

По време на заседание на съда, през лятата на тази година, сатана ясно, че мъжът често проявявал ревност към съпругата си, ограничавал социалните ѝ контакти, а също така ѝ забранявал да напуска дома им сама. Срещу него бе повдигнато обвинение за умишлено убийство.

Днес той е признат за виновен за това, че на 25.11.2022 г. в с. Пъдарско, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил 28-годишната Фанка, негова съпруга, като убийството е извършено предумишлено – престъпление по чл.116, ал.1, т.9, вр. чл.115 от Наказателния кодекс.

Александър е признат за виновен и за това, че през месец септември 2022 г. в гр. Раковски, обл. Пловдив, е придобил и до 25.11.2022 г. в с. Пъдарско, обл. Пловдив, е държал огнестрелно оръжие – боен пистолет и боеприпаси за огнестрелни оръжия – общо 19 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл.339, ал.1 от Наказателния кодекс.

Окръжен съд-Пловдив го осъди на 16 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд-Пловдив.

Снимка: архив

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Защо им дават толкова леки присъди, отнел живот, оставил си раци. Нямаме съд и справедливост, затова има толкова убийства. Трябва доживотна.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина