АктуалноГрадътКриминалеНовиниПод ножаСъдТемида

Александър застрелял любимата си Фанка в главата

Снимка: Радио Пловдив

31-годишният Александър Пашов, застрелял 28-годишната си съпруга Фанка с куршум в главата, остава в ареста с най-тежка мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Това реши Пловдивският окръжен съд спрямо мъжа, обвинен за убийството на в Пъдарско. 

Пашов е обвинен за умъртвяването на майката на двете му деца. Според разследващите, мотивът за тежкото престъпление е ревност. Фанка напуснала съпруга си преди около година, а според прокуратурата обвиняемия е обмислял убийството и след това се е опитал да прикрие следите си. Жената бе открита мъртва в изоставена постройка на необитаем имот в селото.

Още в началото на разследването Пашов направи самопризнания. За тежкото умишлено престъпление Наказателният кодекс предвижда затвор от 10 до 20 години.

Обвиняемият поиска по-лека мярка за неотклонение, но съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастността му към престъплението, а при друга мярка може да извърши друго престъпление.

Определението подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина