Разединяват ли се протестиращите в Пловдив?

Актуално Градът Новини Под ножа

Два протеста срещу правителството утре в Пловдив

Асен Костов и Стойчо Андреев отново организират недоволство на площад Съединение, други правят тиквени демонстрации пред Пощата

Разединяват ли се водещите лица на протестите срещу правителството в Пловдив? Този въпрос си задават множество участници в демонстрациите от началото на политическата криза, след като в последно време недоволството под тепетата става все по-рехаво.

Под тепето научи, че някои от флагманите на протестите вече имат сериозни различия, като част от тях не искат да застават зад гърбовете на Асен Костов и Стойчо Андреев. Двамата са  домакините на група „Протести Пловдив” във фейсбук и организират събитията срещу кабинета и главния прокурор на площад Съединение, както и шествията из града. В последните седмици обаче те бяха забелязани на недоволство срещу маските в училище, организираха протест по казуса „КОЦ” пред общински съвет. Все теми, които са твърде далеч от исканията за оставки на Борисов и Гешев, заради които хората излязоха по площадите преди повече от два месеца. Голяма част от тях вече не го правят, а това си проличава дори с липсата на креативни транспаранти, кака характерни в началото.

Ясен сигнал, че между протестиращите има търкания, са двете събития, които се организират утре, с час разлика. Костов и Андреев правят традиционното вече събитие на площад Съединение. В 18 часа пък, пред Централна поща, се стягат тиквени демонстрации. Организаторите им през фейсбук са потребителите Атанас Бояджиев и Неполиткоректна Майна. Те призовават участниците в събитието да носят тикви, за да се проведат състезанията „Да разбием тиквата”, „Да нарисуваме тиквата” и „Тиква в чекмедже”.

Дали двете групи протестиращи ще се съберат утре, или ще останат разделени, предстои да разберем.

Споделете ни във:

3 коментара за “Разединяват ли се протестиращите в Пловдив?

  1. Така е у Фелибе – нашта маса поздравява вашта…/ с уточнение – не ясно колко в компаниите са филибелии/…Към автора на текста – бягай от клишето “хората излезли” – Пловдив гони половин милион, излезли стотина всякакви – това не са “хората”…Освен ако не си от “обсебените”…

  2. Понастоящем имаме две тикви – Тиква 1 -Борисов и Тиква 2 – Радев.
    Първата е зряла, а втората – зелена и загнила. Изборът е личен…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.