АктуалноВластГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Член на ГЕРБ в район Източен оглави РИОСВ

Десислава Георгиева е назначена за директор на екоинспекцията

Тя принадлежи към градското ядро на ГЕРБ, гравитиращо около бившия кмет Иван Тотев, което вече се определя като паралелен властови център

Вчера Ревизоро се закани да си прибере в София инж. Божидар Илиев 

Член на ГЕРБ в район Източен оглави РИОСВ- Пловдив. Десислава Георгиева е назначена със заповед за директор на екоинспекцията днес, след като инж. Божидар Илиев напусна шефския пост изненадващо днес. Георгиева е дългогодишен служител на РИСОВ, като досега бе началник отдел „Управление на отпадъците и опазване на почвите”.

Тя принадлежи към градското ядро на ГЕРБ, гравитиращо около бившия кмет Иван Тотев, което вече се определя като паралелен властови център. Новото назначение се случва след шумното отстраняване на Стефан Шилев от началническото кресло в РИОСВ и скоростното му заместване с нов директор- инж. Божидар Илиев. По време на рокадата само преди 20 дни доц. Шилев загатна, че е бил „поръчан” от кмета в свой коментар във Фейсбук.

Не знам дали се питате: „Кога ще заживеем в по-добра, по-уредена и по-богата държава? Може би когато осъзнаем, че трябва да се противопоставяме с всички средства на измамите, на дребните душици, на назначаването на лаици и дилетанти, защото после страдат всички. Губи се енергията на обществото. Нима в нормална държава един кмет може да си „поръча“ на един министър, уволнението на директор на контролираща го институция? Нима в нормална държава един кмет може безразборно да лъже в предизборни обещания? Не. Какво ще направим – нищо. „Каквото си направим, това ще гледаме“, казваше баща ми, светла му памет!“, написа в социалната мрежа той.

Поредната рокада в Екоинспекцията идва след ареста на шефката на Басейнова дирекция Цветелина Кънева, който заради показността си скара управляващата коалиция на национално ниво, тъй като тя е кадър на ВМРО.

Припомняме, че вчера ресорният министър Емил Димитров се закани да изтегли Божидар Илиев от Пловдив, тъй като той лично го бил убедил да напусне Агенцията по околна среда и да заеме поста в Пловдив. „И аз помолих човек от София да напусне поста си – зам.-изпълнителен директор на изпълнителната агенция по околната среда и водите и да го изпратя в Пловдив, за да може да укрепи местното РИОСВ, за да работи.  Както виждаме икономическа полиция не е заловила този човек, който не е закрил в завода сондажите, не е заловил и този, които направи незаконното сметище и издавал фактура за това да загробва там материали. Страда, този който е на Басейнова. Така са решили – не се бъркам“, заяви министърът.

Димитров каза още, че всеки момент трябва да се очаква шефът на РИОСВ – Пловдив, който от две седмици е директор, да е отговорен, че години наред са депонирани отпадъци и заяви, че още днес този човек го отзовава да си идва в София.

„Няма нужда нещо да е траело 20 години и накрая да отиде някой,  да състави актовете,  да предприеме действия и той да се окаже виновен за това.“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина