АктуалноГрадътНовини

Ултрамаратонецът Краси Георгиев премина през Пловдив за поредното си супер предизвикателство

Невероятният спортист бе приветстван в Пловдив по маршрута му на Коридор 8

Голяма подкрепа имам в Пловдив и за мен това и много важно. Пловдив е изключителен град, заяви ултрамаратонецът Краси Георгиев, който тази сутрин бе в града под тепетата като част от маршрута на поредното му предизвикателство – 1200 километровото трасе на Паневропейския транспортен коридор № 8, който свърза Черно и Адриатическо море.

На площад „Стефан Стамболов“ той бе приветстван от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, заместник-кмета на Община Пловдив Стефан Стоянов, председателя на Комисията по спорт в Общинския съвет Атанас Узунов, общинските съветници Емил Русинов и Пенчо Малинов. Много граждани подкрепиха Краси и се включиха по маршрута му.

Предизвикателството Коридор 8 се провежда под мотото „Свързаност“ и цели освен да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи още развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между трите страни.

От името на Община Пловдив кметът на район „Централен“ Георги Стаменов се подписа в специалната книга на инициативата. „Сигурен съм в успеха на Вашата кауза. Свързаността е изключително важна както за бизнеса, така и за всеки един от нас“ – с тези думи Георги Стаменов се обърна към Краси Георгиев. Двамата си размениха плакети – със символа на инициативата и на Античния театър.

Ултрамаратонецът припомни миналогодишната си инициатива в Пловдив – 55-часов маратон, която провокира активността не само в града, но и в цялата страна. През септември 2018 г. в Цар-Симеоновата градина в подкрепа на благотворителната кауза задеца с с онкохематологични заболявания се включиха близо 1200 човека. Събитието „Празник на мотивацията“ бе част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

„Започваме. Днес се чувствам много добре и ще бъде един изключителен ден“, заяви тази сутрин Краси Георгиев и продължи по трасето през Пазарджик за Панагюрище. Той тръгна от Варна на 8 май и ще тича от Варна до Дурас, като се очаква церемонията за финала на този исторически ултрамаратон да бъде на 25 май.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Колко радостно е, че се намери професионален ПОЗьОР който да „…обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи още развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между трите страни…“
    Не знаех, че по толкова лесен начин уреждат ИНФРАСТРУКТУРАТА (?!?)
    Но пък редица ЗАПЛАТАДЖИИ получават възможност да се изперчат и ФОТО-увековечат за поколенията свързани с такъв епохален „проект“.
    (Въпросче: ултра-супер-позьорът нали НЕ Е НА ЗАПЛАТА от нас, данъкоплатците, нито „придружаващите го лица“ и функционери; и нали всички те се хранят с . . . ГОЛА ВоДА?)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина