АктуалноВластГласовеМненияНовини

Спряха концесиите на двете кариери в Белащица

По разпореждане на премиера Бойко Борисов и след АУАН, връчен от ресорния зам.-министър

Спряха концесиите на двете кариери в Белащица, предаде репортер на Под тепето от мястото на събитието.

След протеста на хората от Родопската яка днес преди обяд пред сградата на Община Родопи в Пловдив, бе предизвикана спешна проверка на кариерите „Белащица-Юг“ и „Белащица Родопи“.

От екологичното министерство направиха инспекция на място, в присъствието на кмета на Пловдив Здравко Димитров, кмета на Родопи Павел Михайлов и областния управител Дани Каназирева.

Ресорният заместник-министър връчи на дружеството Акт за установяване на административно нарушение за неспазване на екологичните норми, който може да бъде обжалван. Дейността на кариерите към момента се спира по разпореждане на премиера Бойко Борисов.

Премиерът Бойко Борисов разпореди проверки на концесионните договори за кариерите „Белащица-Юг“ и „Белащица Родопи“, които добиват инертни материали. Това стана ясно от изявлението на заместник-министъра на енергетиката Жечо Станков.

Кметът на община Родопи е упълномощен да контролира и ако види нарушение, веднага да реагира и да уведоми министър-председателя.

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина