АктуалноГласовеЗа насМненияНовиниСъдТемида

Сотир Цацаров: Никой не е очаквал Президентът да вземе отношение по назначаването на Гешев между двата тура

Главният прокурор гласува в Града под тепетата

„Пловдив не се описва с епитети, а с име!“

Таня Грозданова

Главният прокурор Сотир Цацаров гласува в Основно училище „Д-р Петър Берон“ в район „Централен“ в Пловдив рано тази сутрин. Той пристигна придружен от съпругата си, а съкварталците му го поздравяваха по пътя към урната.

„Гласувах за Пловдив такъв, какъвто трябва да бъде. Такъв, какъвто го знам от времето, когато бях дете и такъв, какъвто искам да бъде! Този град има огромен потенциал и има граждани, които заслужават да живеят в добро. Пловдив не се описва с епитети, а с име!“ – каза той.

Попитан от журналисти той отново коментира за кратко темата с неговия наследник.

„Не се притеснявам, че президентът ще изпълни конституционното си право, по отношение на  указа за назначаването на Иван Гешев, в едната или другата посока. Все пак никой не е очаквал той да вземе решение в малкото време между двата тура. Не заради конкретното решение, а поради факта, че някой би могъл да спекулира с това решение по време на изборите. Не виждам повод за притеснение, президентът ще направи каквото трябва. Все пак пълният стенографски протокол от заседанието на ВСС, на което избраха Гешев, бе публикуван в четвъртък. На президента му е необходимо да се запознае с него в цялата му пълнота“, категоричен бе главният прокурор.

Час по-късно в столицата, попитан дали е запознат със стенограмата от избора на нов главен прокурор, президентът Румен Радев отвърна, че екипът му работи по въпроса.

Сотир Цацаров говори и по темата за изборните нарушения.

Очаквайте подробности.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина