АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Правителството на САЩ финансира ремонта на едно от най-старите училища под тепетата

Посланикът на САЩ в България Ерик С. Рубин преряза лентата на обновеното ОУ „Душо Хаджидеков“ в Пловдив (СНИМКИ)

148-годишната сграда е реновирана с 94 000 долара от правителството на САЩ

Соня Попова

Мащабният проект за ремонт на едно най-старите учебни заведения в града на тепетата  – основно училище „Душо Хаджидеков“ приключи и днес официално бе прерязана лентата на обновената сграда от Посланикът на САЩ в България Ерик С. Рубин и зам.-кметът на Пловдив по образование Стефан Стоянов.

Ремонтът на 148-годишната сграда е финансиран от правителството на САЩ с 94 000 долара.
В учебното заведение учат над 883 деца от 1 до 7 клас и работят 65 служители.

Нека тази сграда да символизира сътрудничеството между България и САЩ, каза в приветствието си негово превъзходителство. Той я посочи като пореден пример от резултатното българо-американско партньорство, който води до реална и трайна промяна за най-ценните представители на нашето общество – децата.

„Вярвам ,че те са символ на надеждите и мечтите на нашите общества. Когато инвестираме в училището, ние инвестираме в бъдещ просперитет на нашите деца.  

Гордея се с многото проекти, които нашето правителство е изпълнило в България с подкрепата на департамента по отбрана, били те за  икономическо, хуманитарно, отбранително сътрудничество или в сферата на образованието като този.“  

По думите му, благодарение на нашите общи инвестиции тази сграда на 148 години, сега изглежда по съвременен начин и има нова електрическа инсталация, така ще може да служи още 148 години на децата на  Пловдив.

Посланик Рубин изтъкна, че този проект е пореден път, в който посолството си партнира успешно с общинската администрация на Пловдив.

Зам.-кметът Стефан Стоянов благодари от името на града на Американското правителство за Реновирането на едно от най-старите училища в Пловдив.

Деца от училището посрещнаха официалните гости по стара българска традиция с питка със сол и мед, а музикалната празнична програма включваше фолклорни танци.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина