АктуалноБългарияГласовеМненияНовиниПод небето

ПИМК изтегли инвестиционното намерение за добив на инертни материали край Белащица

С писмо до Министерство на енергетиката, което е входирано днес – 8 октомври 2018-а година, два дни след последния протест на жителите на петте пловдивски села от Родопската яка ПИМК изтегли инвестиционното си намерение за кариерата край Белащица.

Припомняме, че шествието в събота бе срещу настоящия концесионер на кариерите над Белащица „Холсим България” и срещу фирма ПИМК, която има инвестиционно намерение за нова кариера в планината. Изненадващо, на финала на протеста, се появи и собственикът на ПИМК Илиян Филипов. Той взе мегафон и обяви, че няма нищо общо с кариерите над Белащица и с фирма Холсим, като призова хората, които развяваха транспаранти с името на компанията му, да ги приберат.

„Камионите ми тук не се качват. Аз също имам вила на Гълъбово и концесията на кариерите ми пречи. Казвам ви го категорично,“ заяви Филипов.

Хората му припомниха, че е внесъл инвестиционно намерение през 2017 г. за проучване и нов район над Белащица.

„Аз нарочно съм го пуснал, за да не допусна Холсим там. Казвам ви го категорично. Никога горе няма да добивам материал и да видите мои камиони,“ обеща собственикът на ПИМК.

Протестиращите му предложиха да оттегли инвестиционното си намерение, а той заяви, че още в понеделник го оттегли. Като предложи на хората, ако искат да го прехвърли на някой тях.

Казана дума – хвърлен камък! Така коментираха действието на бизнесмена протестиращите срещу разширението на каменните кариери в Родопската яка. Те са го публикували в групата си в социалната мрежа.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина