АктуалноГрадътКултураНовини

Парковете стават кина под открито небе

Любими градски локации се превръщат в Летни кина

Най-популярният формат за кино на открито – „Лятно кино в парка“ се завръща в Пловдив като част от програмата на „Пловдив – европейска столица на културата“ о днес до 31 юли 2019.

До края на месеца в града под тепетата ще бъдат прожектирани 11 филма на емблематични градски локации. Към специалната селекция се включват и 11 късометражни филма от България, Германия, Франция, Нова Зеландия, Норвегия и Унгария.

Входът е свободен! 

Ето локациите на открито – Цар Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база, парка до Покрития мост на р. Марица, парк „Розариум“, парк „Лаута“ и „Ротари парк“ – Тракия.

Филмовата програма включва специална селекция заглавия от българското и европейско кино.

Ще гледаме едни от най-награждаваните български филми в последните години – „Посоки“ на режисьора Стефан Командарев, „Вездесъщият“ на режисьора Илиян Джевелков и съвсем новата българска лента „Опърничавите“.

В програмата са включени четири френски филма – „Споделен мъж“, „Тя си отива“, „Чувствам се добре“ и „Последният диамант“, два италиански филма – „Фамилната къща“ и „Мястото“, руската фантастична лента „Пазители“ и испанският „Всички знаят“, в който ще видим неустоимия тандем Пенелопе Круз и Хавиер Бардем.

Екранът, който ще бъде разположен в любимите паркове на пловдивчани е с размери на двуетажна сграда, а професионалната система за прожекции и звук са гаранция за неповторимо преживяване.

Прожекциите от филмовия маратон започват в 21 ч, но е добре е да заемете места по-рано. Носете си нещо за сядане, споделете емоцията с приятели, наслаждавайте се на истинско лятно преживяване под звездите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина