АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

От ВМРО Пловдив намесиха Бог в нова атака срещу „поредната джендър провокация”

Партията иска да спре прожекция на филма „Да се разкриеш”

„Имайте срам от Бога! Спрете излъчването на гей филми и изложби с джендър провокации! В навечерието сме на най – големия православен християнски празник – не допускайте да се рушат ценностите и устоите на нацията!” Така започна поредното отворено писмо на пловдивската организация на ВМРО относно ЛГБТИ събития на фондация Глас. Днес, в Лъки Дом на киното трябва да има прожекция, посветена на темата за разкриването и силата да бъдеш себе си. Става въпрос за представяне на документалния филм „Да се разкриеш“ (2018) на френския режисьор Дени Паро. Лентата е сбор от автентични видео записи, подбрани от интернет, на тийнейджъри и деца, които за първи път споделят с родителите си за своята сексуална ориентация и/или полова идентичност. Филмът беше представен за първи път на голям екран в София в рамките на съвместната инициатива „Кино и пол“ на Фондация GLAS и София Филм Фест 2019 през март. Кино творбата участва в редица международни фестивали и е отличена със специална награда на Международния филмов фестивал във Варшава. Прожекцията в Пловдив обаче бе определена като „джендърска провокация” от ВМРО в поредния им предизборен политически ход. Те са изпратили позицията си до управата на Лъки Дом на киното с настояване насрочената за тази вечер прожекция да бъде отменена. Писмото е изпратено от местния председател на ВМРО – БНД Борислав Инчев.

„Ние Патриотите от ВМРО сме последователни в намерението си да не допускаме гей пропаганда на територията на града. Без да имаме против сексуалните особености на всеки един човек, както беше и в случая със скандалното събитие от програмата на „Пловдив 2019“. Искаме обаче категорично да заявим, че не желаем с хомосексуализма да се парадира, той да се натрапва и да се използва за прокарване на опасни джендър идеологии. Убедени сме, че и пловдивчани са на същото мнение“, заяви Борислав Инчев.

„Филмът изпраща едно изключително важно послание за разбиране и приемане, което искаме да пренесем и извън София, за да отворим диалог както с местната ЛГБТИ публика, така и с всички граждани на Пловдив, който винаги се е гордеел със своя дух на откритост и мирно съжителство между различни етноси и малцинства. Посланието обаче придобива още по-голяма значимост на фона на тревожното нарастване на езика на омраза и заплахите за физическо насилие срещу ЛГБТИ общността, които през последните няколко месеца започнаха да придобиват истерични размери и да опетняват доброто име на града“, коментира Симеон Василев, председател на Фондация GLAS.

В писмото си до „Лъки Дом на киното“ от ВМРО припомнят, че съорганизатор на кинопрожекцията и съпътстващата я дискусия довечера е фондация GLAS, която е планирала през събитие, част от програмата на Пловдив 2019. „Въпреки, че кинопрожекцията и дискусията не са част от същия проект и не са в програмата на „Пловдив 2019“, не можем да останем безразлични към поредната джендър провокация“, категоричен е Инчев.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Висококултурните интелигенти и агитаторите на ХОМОидеологията като Мишока „Вохам“ тук се излагат с малоумното словосъчетание „“““фондация GLAS““““
    === ами будала, изписано на азбука амерИнгилизица оно си губи ЗНАЧЕНИЕТО.
    GLAS не значи нищо на Език Свещен.
    Ама НИЩИЧКО.
    ((Абе да не би да сте агентура чуждоземска, и то не европейска, а ЗАДОКЕАНСКА? А???))

  2. В храма на Соломон в Ерусалим до 6-ти век пр. Хр. са танцували хомосексуални момчета танцьори. Едва след това започва хомофобията, най-вероятно по политически причини.
    Нашият Орфей след смъртта на Евридика се обръща към мъжката любов. Това също е част от нашите традиции. Последователите на култа на Орфей са се отдавали на мъжки оргии в пещерите на о. Самотраки (според Овидий).

  3. Защо срам от Бога?
    Господ няма нищо против хомосексуалните. Много от ранните светци на църквата са хомосексуални. Никъде Исус не казва и една дума против гейовете. Това, което се случва по-късно са извращения на Църквата, подобно на Инквизицията и лова на вещици.
    Гей хората заслужават своето място като истински християни.

  4. Излиза, че тия джендъри освен за секс за друго нищо не мислят. Каквото и да става, все за сексуални теми говорят. Ако им възразиш веднага ставаш проводник на езика на омразата.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина