ВластГласовеГрадътНовини

Пловдивчани масово рискуват здравето си заради необезопасените шахти

Общинските съветници от групата на ВМРО Стефан Послийски, Владимир Кисьов, Димчо Петров и д-р Иван Црънчев изпратиха запитване до кмета Здравко Димитров относно състоянието на разпределителните шахти по тротоарите, използвани от телекомуникационните оператори в Пловдив.

Получихме немалко сигнали от заинтересовани и притеснени граждани. Пловдивчани масово се оплакват и обръщат към нас за съдействие относно факта, че същите на места са незащитени от липса на покривни капаци, а на другите шахтите са компрометирани в конструкцията си и създават предпоставка за инциденти и риск за здравето и живота на гражданите“, обосновава се д-р Иван Црънчев.

Пловдивски пожарникари спасиха дете, заклещено в шахта

Въпросите към кмета на Пловдив са :

1. Към настоящия момент кой общински контролен орган осъществява контрол относно състоянието и безопасността на разпределителните шахти по тротоарите, използвани от телекомуникационните оператори в Пловдив?

Велоалея в сърцето на града завършва в отворена шахта

2. Има ли подадени сигнали към Общинската администрация за неизправни такива съоръжения и спешна нужда от ремонт на същите? При положителен отговор да се даде информация относно предприетите от общината действия в насока отстраняване на неизправностите по тяхната конструкция.

Поредна жертва на необезопасена шахта от Водния проект – ВИДЕО

3. Има ли и подадени към Общинската администрация сигнали за инциденти с пострадали хора при преминаване върху или в близост с такива съоръжения, поради тяхната неизправност?

Старейшените на ВМРО очакват отговорите на поставените въпроси от кмета Димитров, защото според тях осигуряването на безопасна градска среда следва да е една от основните цели на всяка една местна власт.

Воеводите препоръчват на администрацията на градоначалника да бъдат малко по-експедитивни в своите проверки и отговори и напомнят, че все още нямат отговор на питането им относно липсата на достъп до училищните  площадки през лятото.

„Учебната година започна, а отговорът най-вероятно ще дочака за следващото лято, когато отново проблемът ще бъде актуален. И както е казал народът в невероятния си и оригинален фолклор: „Кучетата си лаят, керванът си върви“, коментира д-р Иван Црънчев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина