АктуалноГрадътНовини

Николай Пловдивски дарува двама именици на Цветница

Днес е денят с най-дългите опашки пред  храмовете (ВИДЕО)

Даже чуждестранните туристи по Главната са окичили венци на главите си (ГАЛЕРИЯ)

Подвижният празник Цветница винаги е бил денят с най-дългите опашки пред храмовете у нас. Дори хора, които цяла година не стъпват в църква, на Неделя на Вайя не пропускат да вземат върбова клонка за дома си.

Опашки се извиха и пред всички църкви в града на тепетата днес. Разбира се, отпред на тротоара са възрастните жени с градински цветя и мургавите търговки с букети от гората и полето.

В Митрополитския храм „Света Марина“ опашката не секва от ранни зори. Днес там празничната литургия води лично Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай.

В обръщението си към миряните накрая той се пожела и се помоли за мир, а накрая отправи лично послание към двама души в църквата. Николай Пловдивски честити имения ден на  областния управител Здравко Димитров и началника на Гарнизон Пловдив бриг. ген. Явор Матеев.

Владиката им благодари, че на всеки голям празник са в храма и отбеляза, че няма нищо по-добро за общността, когато представителите на държавата, армията и църквата не само работят заедно, но и се молят заедно за общността.

После пред погледите на богомолците Дядо Николай ги дарува с Новия завет.

Не само църквите са пълни на Цветница. Прекрасното време и почивния ден изкараха на разходка маса народ. Всеки е с клонки върба в ръце.

Даже чуждестранните туристи по Главната са окичили венци на главите си.

А Моцарт е увил символа около врата на любимото си куче, което приглася на цигулката.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Николай Кукенски – маЦквоагентски да се хвърли от некой по- висок връх и да ни отърве от гнусното си присъствие в живота на мираните!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина