АктуалноГрадътКриминалеМненияНовиниПод ножа

Неспусната железопътна бариера на прелеза е вероятната причина за инцидента край Асеновград днес

Районна прокуратура-Асеновград наблюдава досъдебно производство за нарушени правила при експлоатация на жп съоръжение

Районна прокуратура-Асеновград наблюдава досъдебно производство за нарушение на непредпазливост при експлоатация на жп съоръжение от служител по транспорта при тежкия инцидент днес. Припомняме, че трима души пострадаха при сблъсък на лека кола с пътнически влак на жп прелеза край Асеновград днес.

Около 7 часа, е бил подаден сигнал на тел. 112, че на охраняем жп прелез на Околовръстен път за Асеновград, пътнически влак се е ударил в преминаващ от там лек автомобил, марка „Опел Астра“, в който са пътували трима мъже. Те са били откарани в болницата с наранявания. Според първоначалните данни причина за пътното произшествие е неспусната железопътна бариера на прелеза.

По делото са извършени два огледа на местопроизшествие, разпитани са свидетели. Към момента няма повдигнати обвинения. За  24 часа по Закона за МВР  е задържан К.М., на 60 г., дежурен кантонер. Той е тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, който отчел наличие на 1,8 промила алкохол в издишания въздух. Тестът за алкохол на машиниста на влака е отрицателен. Разследването по случая продължава.

Снимката е илюстративна

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина