АктуалноВластГрадътЖивотЗабавлениеИзбориИзпод тепетоМненияНовини

Здравко Димитров за екипа си: В името на Пловдив се опитах да събера най-добрия отбор

Главният секретар на Общината Ангелина Топчиева запазва поста си

От днес Пловдив има главен архитект-Димитър Ахрянов

„Не съм се водил от политически пристрастия и договорки. В името на Пловдив се опитах да събера най-доброто в един отбор”, каза преди да представи екипа си днес по обяд новият градоначалник.  Вторият човек в администрацията главният секретар Ангелина Топчиева запазва поста си, като бе определена от Димитров като пчеличка, която не спира да работи и обгрижва всички отдели в общината.„ Чест  за мене е, че прие да работим заедно”, заяви кметът.

По ред на номерата той първо представи вицето си Илия Кирчев, който ще отговаря за общинската икономика , здравеопазването,екологията и управлението на отпадъците. „Сега съм по-спокоен за финансовата политика на общината с финансист от такъв ранг”, каза по адрес на Кирчев Здравко Димитров. Новото лице в пловдивската община е завършил Английската гимназия и УНСС, а от 95 г. е във финансовия сектор. До последно е член на УС и изпълнителен директор на Българската банка за развитие. „Мотивът ми да приема поканата за тази длъжност е да помогна на родния си град. Банковият сектор вече не е привлекателен.”, каза Илия Кирчев.

Архитект Невена Балчева е новият заместник-кмет с ресор общинска собственост, строителство и инвестиции. Родена е във Велинград, но е прекарала съзнателния си живот в Пловдив. И тя е завършила Английската гимназия,  а дълги години се занимава с градско планиране като проектант. Имала е опит като главен архитект на район Тракия, а в общината днес идва от частния сектор, в който е работила по много ОУП на редица градове.

Бившият директор на МВР Пловдив Тодор Чонов поема ресора транспорт.  „Неговият ресор е най-тежкият, тъй като трябва да се справи с кошмарния трафик в Пловдив.”, заяви Здравко Димитров. Тодор Чонов каза, че първата му работа е да събере всички структури, които имат отношение към трафика, за да се направи много задълбочен анализ на ситуацията с транспорта в града. „Трябва да идентифицираме проблема, който води до тези задръствания. Ще работя също по намаляване на пътния травматизъм с мерки около детски градини, училища и пешеходни пътеки.”, допълни той

Ресорът си обществен ред и сигурност запазва досегашния заместник- кмет Йордан Ставрев. Стефан Стоянов ще изкара трети мандат кати вице на градоначалника, като в ресора му се завръщат културата и туризма. Той ще отговаря още за образованието, бизнес развитието, европейските политики и международното сътрудничество.  Георги Титюков също заема ресорите си спорт, младежки дейности и социална политика. Здравко Димитров заяви, че ще наблюдава изкъсо работата на Титюков, тъй като в спортът плува в свои води.

Другата новина от общината днес е,че Пловдив вече има главен архитект. Името муе Димитър Ахрянов и той е назначен директно, тъй като е държавен служител , заемащ досегашен пост на главен архитект на община Карлово.

След като представи екипа си Здравко Димитров подчерта, че няма намерение да заеме мястото на Иван Тотев в УС на Фондация Пловдив 2019, а на негово място ще сложи експерт, който да свърши работа. „Няма да се натрапвам на никого”, заяви той.

Очаква се екипът му да бъде попълнен с още двама заместник кметове, чиито имена ще станат ясни преди следващата сесия Общински съвет, на която структурата трябва да се приеме. Димитров  допълни, че не е гонил никого от общината, но някои хора си отиват сами.  На финал заяви, че Сметната палата идва на гости на Община Пловдив след края на управлението на Иван Тотев и че проверката е рутинна.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

  1. Опитвал се бил, завалията мозъклия с празна главица баскетболна МИКРОцефал . . . да изпълнява дословно заповедите от г-на Методиев, МУТРОполитИК пловдивский дето няма даже монашеско име, та кара с даденото му от татенцето Барета-бияч от потомствената комунистическа номенклатура на БКП, парашутирано от Долно Лозен към Румелията да коли и беси будалите, че си нямахме достойни духовници.
    ЗИКО – ПОСЛУШНИК НА ПОПА.
    Хак ни е, като гласувахме под 40% и на поправителния – под 30%.

  2. Здравко няваш инженер. Екипът ти е зле. Тотев беше умен. На най-нажните места имаше специалисти. Ама карай Пловдив ще изтърпи, има година и половина до парламентарните. Пловдив има поп за кмет и въртиопашка за областен. Хайде сега в кръчмата да пием.

  3. Културата удари дъното в Пловдив през 2019. Сега с новият стар Стоянов ще почнем да копаем в калта. А начело на Пловдив 2019 ще сложи пак някой селяндур гледал свине през Татово вместо естет. Но естетите не крадат.

  4. Най-добрият отбор е събран…остава само тупкането на топката по осветения терен, за пред публиката…и невидимите действия извън светлините…иначе всичко е културно, дори физкултурно…я някой да подаде пуканките на зрителите…!!!

  5. Очертава се отново здраво лапане. Да са ни честити! Все хубави хора , казват с опит били, уж нова къща ама със стари мехове да не казвам друго, че има обидчиви. На първо място с тоя пишман спортиста Чичюкоф. Там където живее вечерта тъмно като в рог, спортните площадки изпочупени ….
    Бивши шофери станали генерали,
    Племенници на президенти татини момченца.
    Трафика няма как да го решите защото сме много назад с манталитета. Всеки иска да отиде за където е тръгнал с колата си и да паркира възможно най-отпред и близко. Пешеходци само по главната и гребната. Отделно хората са в недоимък и по градските пътища се карат стари дизелови коли от италианските и германски морги.
    Рейсаджиите са варвари и психопати.
    Абе хубава картина ще излезе, ако има кой да я нарисува обаче. Артаджиите са в неплатен отпуск , тук таме някоя ел. инсталация и джендърски приумици примесени с чуждици. Опа Оупън уиик.
    Кеф ти майна Филибето

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина