АктуалноВкусът на градаЗабавлениеНовини

Най-вкусната пица в града

Екипът на единствения дигитален гид под тепетата се разходи за вас и изпробва различни предложения. Без да претендираме за изчерпателност, отличихме няколко от тях

Пицата е една от онези апетитни храни, любими на малки и големи и способни да накарат всекиго да наруши диетичния си режим. Изглежда лесна за приготвяне и често е предпочитана за храна за из път, но се оказва, че да намериш наистина автентична пица в Пловдив не е толкова проста мисия.

Характерно за нея е, че според кулинарните предпочитания на всяка нация добавките и продуктите могат доста да варират, но традиционната италианска рецепта включва минимум съставки.

Екипът на единствения дигитален гид под тепетата се разходи за вас и изпробва  различни предложения. Без да претендираме за изчерпателност, отличихме няколко от тях.

Започваме с един безспорен любимец, а именно пицата с блат от въглен в  Osteria Rosmarino. На място маестро Джузепе Ломушо ще приготви за вас италиански, регионални и авторски ястия и ще ви накара с пълна сила да повярвате в сентенцията, че „любовта минава през стомаха”. Всички знаем, че италианците готвят с много любов и неподправена страст, особено в Пулия, Южна Италия, откъдето е Джузепе. Всички продукти, които са характерни за италианската кухня, се внасят директно от страната на Апенинския полустров. Моцарелата –  главен герой в повечето рецепти от родния му град, се доставя прясна всяка седмица лично от фабриката, която е част от фамилния бизнес вече повече от 100 години. Производството ѝ е лимитирано, защото се залага на качеството и дори в Италия не се доставя навсякъде.

Още една италианска пицария привлече вниманието ни с апетитните си предложения и това е „Верди”, които за две десетилетия се превърнаха от малка пицария в крепост на традиционната италианска кухня. Менюто им е богато и разнообразно, а това, което привлича клиентите, е възможността да се докоснат до традициите на Италия в областта на кулинарията.

А какво ще кажете за уханна пица, изпечена на пещ? В „Ориджинале” пиците се приготвят точно така, а предложенията им включват както традиционни рецепти, така и някои нестандартни предложения. Та кой би отказал на ориенталска пица с шкембе и моцарела?

Пица на пещ може да откриете и в самия център на града в ресторант и пизария „Густо”, където фокусът отново е върху италианската кухня. От заведението обещават да доставят истинска наслада на ценителите на добрата прясна паста, лазаня и оригинална пица на пещ. Предлагат се и автентични средиземноморски салати, предястия и основни ястия.

Къде още може да похапнете вкусна пица, вижте в Lost in Plovdiv.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина