АктуалноМненияНовиниПод ножа

МВР проверява лампата на Дядо Николай очи в очи

Шефът на Пловдивската полиция и Митрополитът се срещнаха в Панаира

Соня Попова

Извършва се проверка, когато приключи ще ви уведомим за резултатите. Така отговори на въпрос на Под тепето в началото на месеца новият директор на  Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, относно законността на съоръжението на предното стъкло на автомобила на Николай Пловдивски.

Припомняме, че в средата на август в София засякоха аудито на митрополита със светлинно- сигнализационното устройство за автомобили със специален режим.

А автомобилите на БПЦ нямат право на специален режим Според закона за нерегламентираното ползването на такива атрибути се търси наказателна отговорност. Тогава Под тепето отправи официално питане до директора на областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев със следните въпроси: 1. Имате ли информация относно устройството под панорамното стъкло на автомобила на пловдивският митрополит Николай, което напълно наподобява устройствата на  превозните средства със специален режим на движение? 2. На какво основание пловдивска митрополия ползва такова устройство, след като по закон автомобилите на БПЦ нямат статут на автомобили със специален режим на движение? Ще назначите ли проверка по случая?

На 6 септември Владиката бе докаран до катедралния храм „Св. Богородица” с луксозния автомобил за тържествения молебен за деня на Съединението тази сутрин. Специфичната лампа на панорамното стъкло в духовническото возило се виждаше от далеч, макар да не беше в режим на работа, но всички се правиха, че не я забелязват.

Същия ден на извънреден брифинг директорът на Областната дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев ни увери, че проверката тече.

Днес наш репортер вида как шефът на Пловдивската полиция и Митрополитът се срещнаха в Панаира. Двамата разговарят минути преди официалното откриване на  75-ото издание на Международния технически панаир, докато се очакваше пристигането на премиера Борисов.

Явно МВР проверява лампата на Дядо Николай очи в очи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина