АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Крилото – най-новият коктейл-бар в Пловдив

Най-новият коктейл-бар в Пловдив с вдъхновяваща концепция

Миналата седмица ви разкрихме къде е най-истинската италианска пица под тепетата, а съвсем естествено е днес да разкажем повече и за заведението със странното име в непосредствена близост до Pizza Pazza.

Собствениците – Николай и Боян – са от тази рядка порода мечтатели, които искрено вярват, че мечтите се сбъдват и тук – в Пловдив. Според тях Европейската столица на културата 2019 е изключително подходящо място, където да живееш и правиш бизнес, а фактът, че толкова много млади хора избират да търсят щастието навън – тъжен. Името Крилото е метафора за твърдото им убеждение, че и в България може да летиш, стига да го искаш силно и да не се страхуваш да опиташ.

Двете места – Pizza Pazza и Крилото се помещават на мястото на бившето култово заведение Авеню, като целта е да възродят най-добрите години на култовия бар, но с нова визия и концепция. Симбиозата между двете наглед различни по вид локации е съвсем естествена, защото нима има нещо по-нормално от това след кафето с приятели следобед да се преместите една крачка встрани, за да продължите разговора на по парче вкусна пица например?

В кафенето нищо не е крещящо и твърде тежкарско, а напротив – с една непринудена и непретенциозна обстановка Крилото е коктейл-бар, в който всеки е добре-дошъл. Няма нужда да слагате лъскавите тоалети и високите токчета, а просто да се отбиете винаги, когато закопнеете за добро кафе сутрин или коктейл след работа.

А когато се намираш до най-добрата италианска пица в Града под тепетата, съвсем разбираемо е да предлагаш и най-доброто италианско кафе. Брандът Mogi е част от Ferreti Group, а историята му започва през 2007 г. от една детска мечта. Служителите там ръчно подбират най-добрите кафеени зърна и целият фокус на работата им в индустрията е съсредоточен върху запазването на биоразнообразието, околната среда и уважението към човека и природата. Капучиното е с нежна и пухкава пяна, а съчетанието между сортовете арабика и робуста е перфектната комбинация за мекия вкус.

Коктейлите сред градината също не са за изпускане, защото макар и разположено на един от натоварените булеварди в града, Крилото е сякаш скрито зад отлично поддържаната зеленина и предлага така жадуваната прохлада  в жежките месеци. Барманите са изключително опитни и създаването на авторски напитки изобщо не е предизвикателство за тях. Разбира се, не липсват и тоталните летни любимци като италианския Аперол Шприц и така подходящия за Инстаграм кадър розов джин Beefeater.

И за да продължат идеята с неограничения полет, който само крилете на нашите мечти могат да ни осигурят, от заведението отправят закачка към всички посетители. Те сами могат да подберат любимите си крилати фрази и да ги напишат във Фейсбук страницата на Крилото, за да бъдат впоследствие принтирани и закачени на специално обособените колони до входа. Така всеки може да бъде декоратор в любимото си място и да сподели редовете, които го мотивират да продължава напред.

Крилото не е само мястото, в което да изпиеш кафето или питието си, а вдъхновение за всички, които имат големи мечти и не се страхуват да ги преследват!

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина