АктуалноГрадътНовини

Кметът към гражданите: Сигнализирайте, ако не работят климатиците в рейсовете

Глобата е 300 лв, автобусите са задължени да имат охлаждащи системи и те да са включени в жегите

Безобразие е автобусите от обществения транспорт да не пускат климатици в жегата. Затова сме разписали детайлно правила, според които не само трябва да имат охладителни системи, а автобусите трябва и да ги държат включени в топлото време, така коментира кметът Иван Тотев случаите с автобуси, които не пускат климатици по различни причини.

Глобите за невключен или неработещ климатик са по 300 лева, уточни Тотев. Тъй като общината има само 4-5 проверяващи, и няма как да бъде във всеки автобус от около 200, които се движат в даден момент из града, се разчита и на сигнали от граждани. Ако някой забележи в даден автобус да няма климатик, трябва да съобщи. Това все пак са нашите пари, добави кметът.

Политиката на Община Пловдив е автобусите да станат предпочитан транспорт. Тотев припомни, че през тази година компенсацията за превозвачите е увеличена с още 1 млн. лв, в годините се е качвала – от 5, на 6, до 7 млн. лева. Трябва да се следи тези средства да се изразходват по най-адекватния и добър за пловдивчани начин, каза още кметът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина