АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Кметът Здравко Димитров започва преговори за 120-милионния заем

„Това са само преговори, ако не теглим кредит, нищо няма да се случи“, коментира той

Общинският свет на Пловдив гласува мандат за започване на преговори на кмета Здравко Димитров с Европейската инвестиционна банка по така нареченият „120-милионен заем“. Предложението бе прието с 30 гласа „за“, 16 „против“ и 2 „въздържал се“.

След бурни дебати в залата съветниците  приеха да се включи лимит за поемане на дългосрочен общински дълг в размер до 120 милиона лева и одобриха започването на преговорите и подаване на искане до банката за определяне размера на рамката за финансиране на инвестиционни проекти по кредитната линия.

Само един от групата на ГЕРБ се включи в дългия дебат – Иван Вичков, а най- пламенно предложението подкрепяха коалиционните партньори от „Съюз за Пловдив“.

“Сега се дава право за преговори. Ако не теглим заем, нищо няма да се случи. Заемът няма да провокира вдигане на данъци в бъдеще“, това коментира кметът Здравко Димитров.

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина