АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Каравана дойде в Капана (ВИДЕО)

Актьорите от пътуващите театри се разхладиха с бира, след шествието по паважа в Квартала на творческите индустрии

Пътуващите актьори от Колектив „Бараката“ оцветиха обяда на айлякчиите в Капана. Групата от лагера на Гребната база е част от проект „Пловдив Каравана“ в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата – 2019, който събра 200 международни артисти от 15 пътуващи трупи в три творчески лагера в Пловдив.

Участници в колектив Бараката са пътуващи актьори от 6 трупи: Bronca, Entre Deux Averses, Famille Walili, Maraudeurs et Compagnie, Mini art Festival Sofia и Cirkus Tvaers. Повечето са от Франция, но има две групи от Белгия и Швеция.

В петък те обиколиха Квартала на творческите индустрии, раздавайки програмата на трупата.

Тук се чувстваме като у дома си, сподели Жозефа.

Пловдив е невероятен, пълен с енергия, история и прекрасни усмихнати хора, смятат актьорите, които тази вечер отварят в 18 часа вратите на лагера си за пловдивчани. Мястото е на Гребната база, между Хангарите и Спортния комплекс на УХТ.

След шоуто по паважа дамите от Баката се проявиха като истински французойки и се залепиха на витрината с най-изящните рокли в Капана.

Актьорите от пътуващите театри се разхладиха с бира, след шествието по паважа в Квартала на творческите индустрии, като седнаха в култовия бар за крафт бира „Котка и мишка“.

Барът е известен и ние сме известни, затова сме тук, обясниха творците – веселяци.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Изглежда ДЕРЕДЖЕТО на г-цата е съвсем на ДЪНОТО ако си въобразява, че требе да тръгнеме по сокаци, стъгди и мегдани с барабанчетата да си тъпанарстваме – та белким напреднемЕ и даже прогресираме, а? А?
    (В кулТурската столица ЕСК2019)
    За оДбелязване е и че ПодТепето срамежливо премахна тази пропагандна статия още на следващия ден (07-08 юни) и така попречи населението да се „ОБЛАГОРОДИ“ (тази е думата на мода туй лято; след като отмине ЕСК2019 ще сме приключили планомерно и ще спрем да се облагородяваме).
    Завинаги остават обаче публикациите за Стоянка Мутафова и за ЛУДА ПИЦА (Пица Паца). Хвала!

  2. Младите лесно се впечатляват от изг7зици, лесно се повлияват от „акъли“ и кръшват от правия път (тъкмо каквато е политическата „коректност“ през РежимаБоБоТРИ) и се индоктринират в идеологии, ереси и революционерства.
    Аз бих си дръпнал детето от таквизи „актьорци“, че е заразително.

  3. Тия жалки отрепки сдъвкани и изплюти към Румелията интересно #КОЙ ги храни и издръжката им е за чия сметка (подозирВаме, че отново за МОЯ СМЕТКА / ТВОЯ / НАША / ДАНаКОПЛАцКА) – то са дневни, квартирни, пътни командировъчни, то са тлъсти „творчски“ хонорари . . .
    В „квартала на творческите ПРОМИШЛЕНОСТИ“ – брей, БГстан започна да произвежда отново, бравос, индустриЯлци!
    И ето друга радост от ПарцалаПодТепето:
    „Стоянка Мутафова гостува днес на ОИ „Старинен Пловдив“ за 50-годишния юбилей“
    „Стоянка Мутафова гостува днес на ОИ „Старинен Пловдив“ за 50-годишния юбилей“
    „Стоянка Мутафова гостува днес на ОИ „Старинен Пловдив“ за 50-годишния юбилей“
    Хвала!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина