АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

И регионалното министерство се намеси в казуса с частния парк зад хотел „Санкт Петербург”

Зам.-министър Николай Нанков: Ще отстраним с бърза административна процедура грешката в кадастъра

Регионалното министерство се намеси в казуса с частния парк зад хотел „Санкт Петербург”, който 4 хиляди жители на Кършияка бранят вече трета седмица. Представители на инициативния комитет за спасението на зелената зона присъстваха на дискусията на тема „Регионално развитие“ с участието на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и попитаха дали могат да разчитат на  подкрепата на министерството.

„Запознат съм. Търсим решение. Знам, че има колизия между плановете и кадастъра. Ще отстраним с бърза административна процедура грешката в кадастралната карта”, заяви Николай Нанков пред гражданите.

„Много често в кадастъра има грешки, които не кореспондират с нашите документи, на базата на които ние даваме строителни разрешителни. Вярна е винаги информацията, която е вътре в общината. Но в случая, както е с парка зад „Санкт Петербург”, по неведоми пътища Господни, е станала някаква промяна в кадастъра, в която дават застрояване. И хората се плашат. Когато хората дойдоха при мен и извадихме нашите планове на тази зона и там много ясно се видя, че няма застрояване. Главният архитект им обясни много ясно- плановете на общината са силните, защото общината дава разрешителни. Когато се удостовери такава грешка, тръгва една сложна процедура с кадастъра за поправяне на грешка. Когато става въпрос за частен имот, тогава се минава през съд, тъй като не можем да променим кадастъра на частен имот. Това отнема време, а това време дава възможност за всякакви спекулации и страхове, както е в случая с този имот зад Санкт Петербург. Сега, ако има нова възможност тази грешка да бъде оправена чисто административно, тогава става много лесно”, каза след коментара на зам.-министъра кметът Иван Тотев.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Всичко е на принципа “Ако мине”. Сега се раздуха и стават много загрижени, иначе като прибират парите за разрешителни на тоя и оня за сгради из целия град, които не отговарят на нищо – всичко е точно. Ама като отиде някой обикновен човек за една къщичка, го правят луд.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина