АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Изпълнението на Водния проект започва на 4 март

Общината подписа договор за модернизацията на пречиствателната станция

,,ГБС ПЛОВДИВ“ АД, ,,ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ“ АД и ,,ЕКО-ПРОЕКТ 2000“ ООД, с подизпълнител „Кристална вода“ АД, реализират проекта за над 70 милиона лева

Община Пловдив и ДЗЗД „ПСОВ ПЛОВДИВ 2018“ подписаха днес договор за модернизацията на пречиствателната станция, съобщиха от кметството. Тя се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Околна среда” 2014-2020 и е част от интегрирания воден проект. Реконструкцията на  ПОСВ има цел да се намали притокът на вредни вещества и биогенни елементи в река Марица. Общата стойност на договора е  70 449 249,32 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е 730 календарни дни от датата на възлагане.

Проектът „Реконструкция, модернизация и доизграждане на пречиствателната станция за отпадъчни води Пловдив“  ще бъде реализиран на инженеринг. В обединението, което го изпълнява влизат ,,ГБС ПЛОВДИВ“ АД, ,,ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ“ АД и ,,ЕКО-ПРОЕКТ 2000“ ООД, с подизпълнител „Кристална вода“ АД.

Изпълнението на Водния цикъл започва на 4 март и ще бъде осъществен на лотове като първият е районът около хотел „Санкт Петербург“ и „Захарна фабрика“. Предстои да бъде обявен планът за временна организация на движението в района и линеен график за изпълнение на проекта.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина