АктуалноКриминалеНовиниСъдТемида

Извършителят на двойното убийство е направил самопризнания

Участниците в трагедията са не само бизнес партньори, но и роднини

Арестуваният за двойното убийство, което стана вчера в късния следобед в пловдивския квартал Гагарин е направил самопризнания, но неговата версия е, че става дума за самоотбрана. Предстои днес на извършителя да бъде повдигнато обвинение за тежкото престъпление, а прокуратурата ще иска да бъде задържан за 72 часа.

„След това в съда ще бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Разследващите съобщиха, че жертвите и извършителят имат не само бизнес, но и роднински връзки. Арестуваният за престъплението Йордан Таков е племенник на 51-годишния Васил Ботев и първи братовчед със сина му Христо, който е бил на 32 години.

По време на разпита Йордан е признал, че между него и двете жертви е избухнал поредния скандал. Напоследък те често се карали, заради състоянието на общата им фирма, която вървяла надолу. Бизнесът им бил създаден през 2015 г. с основен предмет на дейност рециклиране на кафе машини и друга техника.
Фаталният инцидент от вторник следобед се е разиграл в склада на фирмата на ул. „Борба“ 18, отново след скарване между тримата. Йордан разказал пред разследващите, че бащата и сина се нахвърлили върху него с юмруци и той е действал при самозащита, защото се е уплашил за живота си.

„Уплашен за живота си, той извадил пистолета си „Макаров“ и прострелял двамата с по два куршума“, разказа началникът на ОД на МВР – Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Полицията е била на място за 4 минути, след получаване на сигнала, а извършителят е арестуван в склада, не е оказал съпротива.

Според Прокуратурата, версията за самозащита е съмнителна и тепърва ще се проверява.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина