АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеИзпод тепетоМненияНовини

Ентусиасти създадоха първия закрит скейт парк в Пловдив със собствени средства

Комплексът за ролкови градски спортове е уникален с мултифункционална пирамида и единствения у нас басейн с дунапрен за скокове

Писна ни от чакане и празни обещания, затова взехме нещата в свои ръце, казват хората, които седят зад проекта

Съоръжението отваря врати тази събота

Първият в Пловдив закрит скейт парк отваря врати за почитателите на ролковите градски спортове тази събота. Третият такъв комплекс у нас, след тези в София и Варна, ще се простира на площ от 380 квадратни метра в бивше складово пространство,близо до Стъкларския завод. Той ще бъде открит с целодневни презентации, демонстрации и уроци по БМХ, кънки, скейт и тротинетки. Всичко ще се случва около множеството уреди за екстремни спортове, разположени в закрития Скейт Парк Пловдив.

В основата на проекта са шестима ентусиасти, които преди време решават да намерят подходящо пространство за реализиране на смелата си идея и да запретнат ръкави, за да я реализират в цялост. Правят го изцяло със собствени усилия и средства, обединени от една мисията- да създадат и поддържат подходяща и динамична среда за развитие на ролковите градски спортове. Идеята им е да предложат алтернатива за децата и младежите, за да могат да упражняват любимите си спортове целогодишно без значение от атмосферните условия.

„ Да, това е лична инициатива с лични средства от семейните ни бюджети и отделено лично време. Мотивацията ни е дългогодишното чакане и празни обещания, от които ни писна. Решихме да не чакаме на никого, а да вземем нещата в свои ръце”, казват авторите на проекта, все хора от кънки и БМХ средите от Пловдив и други градове.

Изграждането на парка им е отнело повече от месец. Работата е била денонощна. Съоръжението няма колони, след основен ремонт е, а подът е с ново покритие от полиран бетон. В комплекса ще има нов уред за феновете на екстремните спортове под тепетата- т.н. многофункционална пирамида за БМХ, кънки и тротинетки. Тя е подходяща за състезания от национално и международно равнище.

„Чрез този уред нивото на почитателите на различните градски ролкови спортове може да се вдигне много. Имаме общо близо 15 уреда, с различни трудности и за различни спортове, подходящи и за деца. Най-уникалното нещо в парка обаче е големият басейн с дунапрен за скокове, който е единствен по рода си в България. Той е подходящ за заучаване на трудни трикове. Искаме да осигурим безопасна и достъпна среда за всички”, допълват създателите на първия в града закрит скейт парк, който се намира на ул. „Георги Бенев”15. .

Ето и програмата на откриването в събота:

12:00ч. – Отваряне на портите
12:30ч.- Запознайте се с екипа на СКЕЙТ ПАРК ПЛОВДИВ – Презентация на проекта
13:00ч. DJ Dankis
13:00ч – 14:00ч – Безплатни уроци по Скейт, Ролери и кънки, и БМХ за деца. 7-14г. (Само с предварително записване във ФБ страница на парка)
14:00 – 14:30 – Тротинетки свободно каране
14:30 – 15:15 – Скейт
15:15 – 16:00 – БМХ
16:00ч. – DJ Brekz
16:00 – 16:45 – Кънки
17:00 – 18:00 – Супермен срещу Батман
Летяща сесия в басейна с дунапрен и награди за най-големите Батмани и Супермени.
18:00ч  КУПОН!

ВАЖНО!
За всички лица под 14год. е задължително използването на каска в парка и декларация от родител/настойник, която трябва да се подпише при първо влизане в парка.
Всички лица между 14-18 не са задължени да носят каска, но задължително трябва да се подпише декларация от родител/настойник при първо влизане в парка.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

14 коментари

  1. Нотариален АКТ за (цит.): „…площ от 380 квадратни метра в бивше складово пространство,близо до Стъкларския завод…“ закупени със (цит.): „…собствени усилия и средства, обединени от една мисията- да създадат и поддържат…“
    ‘СВИНЕТЕ, ама КЪДЕ И КАК УСПЯВАТ (цит.): „…да намерят подходящо пространство за реализиране на смелата си идея и да запретнат ръкави, за да я реализират …“ понеже и ние в ГражданскаИнициатива „МижиДаТеЛажем“ са интересуем да … НАМЕРИМ ИЗГОДНИ КВАДРАТУРИ за организирВане на нов Бард**.. пардон, Клуб с нашите стари Ку*** пардон, Каки.
    Матраци сме вече закупили, има и пухкави, има и корави.

    1. Грозното чучело тактисано вместо честно и почтено междуселско ПАЗАРище (никави „граждани“ не сме ако не почитаме нашите селяни! Никакъв „град“ не е който не пази 1. Светилища, 2. Позорища и 3. Пазарища!) не заслужава особено зачитане.
      А и първобнитниците дето там ВИЛНЕЯТ няма да идат на частния „скейт-парк“ кис-кис, това си е частническо заграбване на ИМОТИ.

  2. Hey Pi4a, до колкото ми е известно наркоманите и пияниците не строят а рязрушават и крадат. Е такива кумунисти като тебе са за пребиване – скейтборда е олимпийски спорт бе тикво такава. а олимпиадата е висшето ниво на спорта …. тъпак !!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина