АктуалноКриминалеНовини

Директорът на ОД на МВР – Пазарджик идва в Пловдив

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов разпореди проверка във връзка с инцидент със загиналият при опит за бягство арестант в Пловдив

Трагичният инцидент съвпадна с деня, в който стана ясно, че досегашният директор на  ОД на МВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков ще бъде преместен в Кърджали

Соня Попова

Със заповед на министър Младен Маринов започва проверка, която ще изяснява всички факти и обстоятелства по случая с избягалия през прозорец на третия етаж от VI-то РУ в Пловдив арестант, който по-късно почина в болницата. Проверката е възложена на Дирекция „Инспекторат“ – МВР. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

Припомняме, че към 16 часа вчера на улица в града полицаи спрели за проверка група от три лица. При вида на униформените единият от тях – 30-годишен, криминално проявен  за грабежи и наркотици, изхвърлил найлонови пликчета със суха зелена тревиста маса и бяло прахообразно вещество. След извършения на място оглед тримата са отведени в ареста на 06 РУ. По първоначални данни, късно вечерта 30-годишният арестант е поискал да ползва санитарно помещение. Бил е придружен от полицейски служител, но възползвайки се от притворената врата, скочил през прозореца от третия етаж. Незабавно е пристигнал екип на спешна помощ, мъжът е транспортиран в болница, където по-късно е починал от получените при падането наранявания.

Трагичният инцидент съвпадна с деня, в който стана ясно, че досегашният директор на  ОД на МВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков ще бъде преместен в Кърджали, за да оглави местната областна структура там. От МВР обаче не уточняват за връзка между двете събития.

Днес стана ясно, че шефът на полицията в Кърджали Венцислав Момчилов вече е преназначен на работа в столицата в редиците на жандармерията. Появи се информация, че директорът на  ОД МВР – Пазарджик Йордан Рогачев ще оглави пловдивската дирекция. За сега екипът на Под тепето успя да я потвърди само неофициално. Явно се изчаква заповед на министъра.     

старши комисар ЙОРДАН РОГАЧЕВ

Роден на 24.12.1976 г.

В кариерата си е преминал през всички изпълнителски и ръководни нива.

Завършил е Академия на МВР и Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

– от 2000г. до 2003г. автоконтрольор в сектор „Пътна полиция“ – РДВР-Пазарджик

– от 2003г. до 2006г. инспектор в „Пътен контрол“ при РПУ-Велинград

– от 2006г. до 2007г. началник на група „Охранителна полиция“ при РПУ-Велинград

– от 2007г. до 2010г. началник на РУ „Полиция“ -Велинград

– от 2010г. до октомври 2013г. началник на група в СПУ-Пловдив

– от октомври 2013 до декември 2013г. ВНД Началник на ІV-то РУ „Полиция“ гр.Пловдив

– от 09.12.2013г. със Заповед на Министъра на вътрешните работи е временно назначен на длъжността Директор на ОДМВР-Пазарджик

– от м. юли 2014г. е назначен за титуляр на длъжността Директор на ОДМВР-Пазарджик

За постигнати успехи в служебната си дейност е награждаван многократно от Министъра на вътрешните работи, Главен секретар на МВР и Директор на ГДНП.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина