АктуалноГласовеГрадътМнения

Бизнесът за Пловдив настоява проектът на НКЖИ да бъде подложен на задълбочен експертен дебат

Сдружението намира реализацията на последната идея на Националната компания за неуместна, вредяща на икономическото и социално развитие на града

Членовете на сдружение „Бизнесът за Пловдив” настояват пред министъра на транспорта Росен Желязков проектът на НКЖИ за пробив под Централна гара, който включва събарянето на бетонния мост, да бъде предложен на задълбочено и широко експертно обсъждане. Днес организацията на предприемачите под тепетата пусна писмо до новия министър, с копие до областния управител Здравко Димитров, кмета Иван Тотев, генералния директор на НКЖИ Красимир Папукчийски, председателя на ОбС Савина Петкова и медиите.

„Силно обезпокоени сме от създалата се обстановка във връзка с опасността от прекъсване на транспортната връзка между район Южен, индустриалните зони в него и останалите райони в град Пловдив.  Повод за това е предложението на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) за събарянето на т.н. Бетонен мост, без построяването на нов такъв, игнорирането на приетото от тях комуникационно проучване за пробив под Централна гара-Пловдив от 2011-та година и представения от тях нов проект за пробив. Ние считаме една подобна реализация за неуместна, вредяща на икономическото и социално развитие на града и неговите граждани”, пишат в писмото си до министъра членовете на сдружението.

На финал те подчертават за нуждата от експертен дебат по казуса. И заявяват, че очакват покана да изпратят техни представители, които да окажат съдействие за намиране на най-доброто решение за Пловдив и неговите жители.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина