АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Търговци по Главната: Нямаме заповед за затваряне, а кметът обяснява, че ни затваря

Но, в крайна сметка, според въведените до този момент мерки ние имаме право да работим и не ни съдете за това, казват собственици на магазини по центъра

Собственици на търговски обекти по Главната не знаят дали да продължат работа и при какви условия след днешната пресконференция на оперативния общински щаб и изказването на Здравко Димитров, че магазините за обувки и чанти на Главната не могат да бъдат отворени. Под тепето зададе въпроса към градоначалника в следствие на сигнал към нас за отворен магазин за чанти на централната пешеходна улица.

„Какво да правим!? Нямаме сведена заповед от Националния кризисен щаб, с която ще се съобразим на мига, а кметът казва, че нямаме право да сме отворени. Звънели сме на всички институции, като отговорите са еднозначни. В крайна сметка, според въведените до този момент мерки ние имаме право да работим и не ни съдете за това. Наемът ни от 5 хиляди лева, заплатите на персонала и техните осигуровки трябва да бъдат платени така или иначе и щом имаме право да сме отворени, ще бъдем отворени”, обясни собственикът на магазина за чанти, за който Под тепето писа по-рано през деня.

 

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина