Спрете ги!

Актуално Гласове Новини

Епископ Арсений отслужи литургия в „Св. Марина” при широко отворени врати на църквата въпреки извънредното положение заради коронавируса

Снимки: Сайта на Пловдивска митрополия

Няма ли кой да спре самозабравилите се български попове? Този въпрос циркулира онлайн, след като единствено църквата си позволява да отваря врати и да кани миряни на службите си.

Вчера, на втора неделя от Великия пост, викарият на пловдивска митрополия епископ Арсений отслужи литургия в храм “Св. Марина” заедно с още редица свещеници и смесен хор. Според сайта на митрополията „ в неделния ден митрополитският храм се изпълни с миряни”. Това едва ли е вярно, съдейки по пустите храмове по време на служби, благодарение на всичко това, което се случва в пловдивската епархия в последните десет години. Но колкото и души да са се събрали под покрива на храма, събитието е високо рисково в контекста на извънредното положение и битката с коронавируса. Резонен е въпросът няма ли кой да спре българската православна църква поне в този момент. Или за пореден път така наречените духовници ще продължат да правят каквото си искат, въпреки всички и всичко, въпреки правила, норми и закони?

Споделете ни във:

37 коментара за “Спрете ги!

 1. Като гледам този пост и реакциите в него осъзнавам, че масово хората нападат първично.Много лесно е да се плюе особенно за нас българите.Хората от мухата правят слон , за да могат да си излеят злобата както в тази статия.Угодия няма.Да не би само Църквата , болниците и аптеките да са отворени? Не.Ако Църквата беше затворила врати тогава пак щяхте да я обвинявате, че е затворила. И Църквата знае как се разпространявя вируса, и как трябва да се пази от него.Как толкова лесно можем да обвиняваме когото и каквото и да е.И Васил Левски е бил част от духовенството – (йеродякон Игнатий) .А ние плюем и лошото е , че не знаем защо .Бъркаме лошите с добрите.Всяко стадо си има мърша.Колко хора от народа ни по време на 500г робство са предавали и съботирали възстанията , не е ли било това предателство на целия народ?А ние сме слаби, вместо да помагаме в живота си винаги обвиняваме другите.Масово хората се подлъгват на общите народни бисери (глупости) и клеветят.Какво мъжкарско има в това?Оценяваме ли това,което е до нас или винаги се сещаме да го правим, когато сме в нужда?

 2. Оказва се, че много лесно било да надвием ПАНдемията, която замрази цялото човечество из континентите! Въвежда се из Китай, Корея, Иран, Италия и повсеместно задължителното вероучение на БПЦ / БПатриаршия; и под строй всички се скупчват в светилищата, където Жреци и Шамани им мушкат по лъжичка ПАНАЦЕЯ ф човката: “…вярвайте, че тези които … се съединяват с Христос чрез Причастието никога няма да се разболеят от каквато и болест да има по света…”
  Ясно стана какъв им бил проблема в Китай: не са *р*вославни.
  Ясно стана какъв им бил проблема в Иран: *р*воверни са.
  (Малко не ни се вярва всичката тая проповед: ЛЪЖАТ, МАЙ?)

 3. Ще те спра тебе брато! Всичко може да затвори но не и божия дом! Там вратите винаги трябва да са широко отворени, като главата от където мозъка ти се е изпарил 🤯

  1. Угоените червени вратове с кръвясалите свински очички дето се заканват на ОБЩЕСТВЕНОСТТА СЪС ‘СОПАТА’ много даже лесничко ще ги поставим на място като им ОБЪРНЕМ ГРЪБ.
   Да сплашват изостаналите два файтона бабички.
   Да се гушкат с Олигарси, АрхонтЦи, архонтКи и техните архонтчета и да си шушукат по черни МАГИИ НОТАРИАЛНИ.
   В 2020 при тоя хубав ТерминалДВЕ / ТРИ сопаджийското *р*вославие важи колкото *р*восъдието нашенското … даже и без да са научили ЕЗИЦИ младите се СПАСЯВАТ


   1. Да си думкат ако щат по 15 петнайсет ЧАСА, не по 15 минути на ден (до края на ПАНдемията, кис-кис!) техните тигани, тенджери, клепала и хлопки – дано ги забележи някой Будала!

    1. “Всичко може да затвори но не и божия дом!” =ТО Т’ВА БЕШЕ ПО ВРЕМЕ ОНО, ПО ВРЕМЕ НА ПОП КРЪСТЬО ДЕТО ПОДПОМОГНА ДЯКОНА …
     ПО НАШЕ ВРЕМЕ В 2020 КАТО ПРОВЕРИШ В АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯТА ДА НЕ БИ ДА СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ НОТАРИАЛНОТО АКТЧЕ Е НА ИМЕНЦЕТО НА ЕДИН КОСМАТ БАБАНКА, КОЙТО ДА СИ ГО РАЗПОРЕЖДА, КУПУВА-ПРОДАВА СЯКАШ БАЩИНИЯ, А? А?
     “БОЖИЙ” ДОМ БИЛО … ДЕДИТЕ НИ ГРАДИЛИ, МУТРИТЕ СЕГА ГО ЧОПНАЛИ.
     Божият дом Папата го затвори, с грижа за Човека!
     Хак ни е, в Средновековието още, мракобесно….

     1. (ЦИТ.)”
      “ПО ВРЕМЕ НА *р*вославния ПОП КРЪСТЬО ДЕТО ПОДПОМОГНА ДЯКОНА да получи *р*восъдие”
      ============
      Историята помни, попе, паството не е СТАДО и не пасе трева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.