АктуалноНовиниСъдТемида

Ромите от Великденското меле в Куклен остават в ареста

След пиянския скандал, нападнали двама полицаи и изпочупили патрулка. Обвинението е извършване на хулигански действия

Те заявиха в съда, че са били тормозени в ареста и са пуснали жалба за това

Пловдивският районен съд остави зад решетките Исус Атанасов  и братята Румен и Васко Карагьозови от Куклен. Тримата са обвинени за ромската разправия и побоя над полицай в градчето навръх Великден – 28 април.

Обвиняемите заявиха в съда, че са били тормозени през трите  дни в ареста и поискаха по-лека мярка. В залата стана ясно, че тримата са пуснали жалба срещу униформените, с копие до министъра на вътрешните работи.

Защитата им твърди, че става дума за неправомерни действия на полицаите. Адвокатът на Карагьозови заяви, че трябва да се търсят причините за инцидента в Куклен. Клиентите му били предизвикани от униформените, след като посегнали на близка на двамата братя.

Освен това единият брат разказа как като влезли в имота на съседа, който им направил забележка, видели, че баба им е паднала на земята, а съседът Николай ударил майка им. Друг от съседската фамилия извил ръката на момче, твърдеше той.  По думите на обвиняемите, единият от полицаите, които реагирали на сигнала, ударил майка им, вместо да успокоява ситуацията.

Припомняме ,че в ареста за 72 часа, освен Исус, Румен и Васко, бяха задържани още двама души – единият бе майката на Карагьозови. Те са били освободени днес.

Районният съд прецени, че от показанията на свидетелите, от направените огледи и от изготвените  съдебно-медицинска и авто-оценъчна експертиза може да се направи обосновано предположение, че тримата обвиняеми са съпричастни към повдигнатите им обвинения за умишлени престъпления, наказуеми с лишаване от свобода.

Според съда е налице опасност  при по-лека мярка за неотклонение, тримата да извършат престъпление, включително и срещу правосъдието. Затова им наложи мярка „задържане под стража“.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина