АктуалноГласовеМненияНовиниПод ножа

Протестиращите в Пловдив изпратиха писмо на Валери Симеонов с искане за оставката му

Очакваме да ни го върне разписано, казаха те

Не трябва да има търпимост към самозарбавилите се политици, коментираха дошли да подкрепят протеста местни такива

Таня Грозданова

Над 20 майки и бащи на деца с увреждания и специални нужди, които пловдивчани виждаха дни наред по време на протеста „Системата ни убива“,  се събраха на площад „Стефан Стамболов“ пред сградата на общината в Пловдив, за да  настояват вицепремиерът Валери Симеонов не само да си подаде оставката , но и да излезе от политиката.  Още около 60 граждани дойдоха да ги подкрепят.

Протестът бе тих, като недоволните извикаха около 5 пъти „Оставка!“ и опънаха плаката със същите надписи. В ръцете на майките се четяха още: „Симеонов ти срам“, „Симеонов – позор за България“, „Детето ми не е уж болно. Оставка.“

До тях организаторите на протеста от пловдивското движение „Възраждане“ разпънаха големи транспаранти, на които пишеше: „Пловдив не иска антидемографски УЖ вицепремиер!“ и „Незабавна оставка на вицепремиерското недоразумение Валери Симеонов“.

Припомняме ,че изявлението на Симеонов по партийната телевизия в края на миналата седмица, в което той нарече майките на деца с увреждания „кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тия уж болния деца, без грам майчинско чувство и грижа за тях“, предизвика вълна от недоволство в цялата страна.

Протестиращите в Пловдив тръгнаха в шествие от сградата на общината до Централна поща, където пуснаха писмо до Валери Симеонов с искане за оставката му. Очакваме да ни го върне разписано, казаха те.

„Навън ще сме докато този човек не напусне и правителството и парламента“, каза Даниела Петрова.

На мотива на премиера Борисов, че искането на оставака на заместника му Симеонов би означавало цялото правителство да си ходи, протестиращите категорично заявиха, че не искат това. Единственият, който трябва да се извини и да си търгне е Валери Сименов, настояват те.

За да изразят подкрепата си като граждани към протестиращите, на събитието с искане за оставката на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика, дойдоха двама местни партийни опозиционни лидери, един общински съветник и един заместник районен кмет. Всички те бяха единодушни, че самозабравилите се политици трябва да си вървят и изразиха надежда искането на хората да бъде удовлетворено.

Една от майките апелира към репортерите, дошли да отразят събитието, да застанат за няколко минути зад тях ако ги подкрепят. Почти всички го сториха.

Как Пловдив и пловдивските майки и бащи се включиха в масовия протест на хилядите възмутени ви показахме и на живо във фейсбук страницата на Под тепето.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Да си приберат подготвените еднакви плакатчета! Стига сте ги показвали. Властимащите са без коментар, но тези майки получават 1300 лв на месец от нас, а пенсионерите по 200-300 лв. В случая, Симеонов каза истината.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина