АктуалноГрадътКултураНовини

Представители на Комисията по култура в Европейския парламент идват в Пловдив

Шестима евродепутати – представителите на Комисията по култура в Европейския парламент – пристигат на  посещение в Пловдив в началото на месец март, съобщиха от  Бюрото на Европейския парламент в България. Делегацията ще води Хелга Трюпел (Зелените/Европейски свободен алианс, Германия), а останалите членове са: Мирча Диакону (АЛДЕ, Румъния), Силвия Коста (С&Д, Италия), Мария Тереза Хименес Барбат (АЛДЕ, Испания), Джули Уорд (С&Д, Обединено кралство)и  Момчил Неков (С&Д, България).

Те ще се срещнат с управата на града – Европейска столица на културата през 2019-а година, общественици и журналисти. Делегацията ще участва в дискусия – семинар на тема какво прави ЕП в сферата на културата. На форума ще се обсъдят: програмата Европейски столици на културата, ролята на доброволчеството и гражданското участие за успеха на подобни проекти, европейското културно наследство и европейската културна идентичност, законодателните инициативи в сферата на културата – какво е постигнато, какво законодателство остава да бъде прието до края на настоящия парламентарен мандат и други.

Семинарът се организира от Бюрото на Европейския парламент в България и ще се проведе в Пловдив на 1 март 2019 г. от 10:00 ч. до 13:00 ч. в голямата конферентна зала на Дом на културата „Борис Христов“, ул. „Гладстон“ №15.

На него също ще бъдат представени прогнози за разпределението на местата в ЕП, свързани с европейските избори през май тази година.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина