Представителите на Индра се скриха от медиите в Пловдив

Актуално Градът Новини Под ножа

Политика на фирмата било да не участва в такива пресконференции

Очакваме съдействие, тъй като и те са притеснени от уронването на престижа на компанията, каза зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов

Испанската фирма „Индра“, която направи „интелигентната електронна система“ по Големия транспортен проект на Пловдив, се скри от медиите. Представителите на висшия мениджмънт, които дойдоха в Община Пловдив, отказаха да участват в брифинга, след важната среща днес.

Пред журналистите застанаха кметът Здравко Димитров, ресорният му заместник Тодор Чонов и бившият ръководител на проекта инж. Борислав Кръстев.

„Може да кажем, че работната среща протече добре. Запознахме екипа с проблемите и се договорихме до края на месеца да изпратят най-добрите си екипи, за да видят проблемите в системата и тя да заработи в пълния си обем в най-кратки срокове,“ анонсира кметът Димитров.

По думите му испанците отказали да присъстват на брифинга, тъй като фирмената политика не им го позволява. На срещата в Община Пловдив са присъствали: Оскар Сорон – мениджър на транспортните проекти в Европа, Даниел Таксон – проект мениджър и Раул Лопез – контракт мениджър по проекта и Иво Симов – проект мениджър на дружеството за България.

Според зам.-кмета Тодор Чонов от дружеството вече били притеснени, че случаят с Пловдив им носи уронване на престижа. Той ги уверил, че негативите за управата на града са още по големи.

Испанците не знаели за всички проблеми на системата за градски транспорт в Пловдив. Това е станало ясно по време на срещата.

Очаквайте подробности.

Споделете ни във:

5 коментара за “Представителите на Индра се скриха от медиите в Пловдив

  1. Ало Прокуратурата какво чака та не повдигне обвинение с-у Фирмата и длъжностните лица допуснали този грабеж

    1. Тотев с толкова мангизи от обществени поръчки може никой вече да не знае къде е. Той беше “добър” кмет за много джобове. А от прокуратурата днес казаха, че в България нямя мафия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.