АктуалноБългарияГероите на деняНовини

Нашите огнеборци трети в света по пожароприложен спорт

Пламен и Михаил от РДПБЗН – Пловдив, Георги и Велин от РДПБЗН – Стара Загора класираха България в ТОП 3 на Световното първенство по пожароприложен спорт в гр.Саратов, Русия (ВИДЕО и СНИМКИ)

Пожарникарите ни подариха бронзови медали за професионалния си празник

Соня Попова

Българските лъвове Пламен Писков, Михаил Костов, Георги Георгиев и Велин Иванов показаха какво е тим в най-смисления спорт на планетата! В навечерието на Празника на българската пожарната – 14 септември, Кръстовден, Пламен и Михаил от РДПБЗН – Пловдив, Георги и Велин от РДПБЗН – Стара Загора класираха България на трето място на XV Световен шампионат по пожароприложен спорт за мъже, който се проведе в град Саратов, Русия.

Националните ни, с треньор Мирослав Евтимов, биха колегите си от Словакия в драматичен полуфинала в щафетната дисциплина 4 х 100 метра с препятствия, като завършиха за 57,58 секунди – трето време в света. Така българските огнеборци заслужено заеха мястото си сред трите най-бързите пожарни команди в света! Пред тях са само отборите на Русия и Беларус, които са стожерите в този спорт.

Видеото може да гледате ТУК.

Всички те са действащи огнеборци, а не професионални спортисти. Бронзовите медали на трети в света са техният подарък за професионалния празник към всички колеги.

„Благодарим ви за прекрасния подарък, български лъвове!“ – това написаха колегите им в социалната мрежа, веднага щом стана ясна новината от Саратов.

XV Световен шампионат по пожароприложен спорт за мъже и VI Световен шампионат за жени се проведоха в руския град Саратов. В рамките на първенството пожарникари от 20 държави мериха сили в четири дисциплини – изкачване с щурмова стълба, 100-метрова пътека с препятствия, пожарна щафета 4х100 метра с препятствия и бойно разгръщане от мотопомпа.

Пловдив има нов фаворит в пожароприложния спорт

Красен, гасил урологията в УМБАЛ „Св. Георги“, е Пожарникар на годината на Пловдив

Липсата на толерантност по пътищата, неправилното паркиране и клошарите са бичовете за Пожарната

Млад огнеборец от Пловдив с национална награда за Пожарникар на годината

Пловдивските огнеборци най-добри на републиканското по пожароприложен спорт

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина