АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Модис България стъпва на пловдивска почва

„Пловдив разполага с необходимия потенциал за развитие както на аутсорсинг, така и на всеки друг бизнес”, коментира Борис Сарабеев, мениджър на офиса под тепетата

Една от водещите фирми в аутсорсинга – Модис България избра Пловдив като втора локация, с която да разшири присъствието си в България. Организацията е глобален лидер в предоставянето на професионални решения в областта на информационните технологии. С повече от 20 години опит, тя има офиси в Европа, Северна Америка, Азия и Австралия.
В края на месеца от ръководството официално ще открият и представителството си под тепетата, където вече работят 70 човека, които владеят английски, немски и френски език. За плановете им за развитие, бъдещите инициативи на компанията, както и дългосрочната визия в посока нови клиенти и предизвикателства, разговаряме с мениджъра на пловдивския офис г-н Борис Сарабеев:

Кое наклони везните в полза на Пловдив за втора локация на разрастване на компанията?

Пловдив разполага с необходимия потенциал за развитие както на аутсорсинг, така и на всеки друг бизнес. Това се дължи на изключително доброто географско положение и благоприятната икономическа среда. Ключова е ролята и на образователни институции с традиции в обучението, с които активно си партнираме. Заедно успяваме да открием и развием някои от най-талантливите  млади специалисти.

 

Какви са предимствата ви в борбата за служители между аутсорсинг компаниите в сектора?

Не мисля, че трябва да го наричаме борба. В случая, говорим за конкуренция и конкурентноспособност. А това са водещи фактори за цялостното развитие както на бизнеса, така и на самите служители. В това отношение, Модис винаги се стреми да мисли за хората и бизнеса паралелно. Oрганизираме вътрешни езикови и технически академии и обучения за развитие на нашите колеги. Това е от полза, както за партньорите ни, така и за всички служители на компанията.Нашата цел е да сме възможно най-гъвкави, за да отговаряме на изискванията на променящата се бизнес среда.

 

Имате ли отворени работни позиции към момента и каква цел си поставяте за идната година?

2019-а беше изключително динамична година от гледна точка на наемане на кадри. Успешно стартирахме няколко проекта с повече от 50 нови служители. Целта пред нас за следващите години остава непроменена – развитие на бизнеса и увеличаване на работните места. Това включва разширяване на порфолиото ни от услуги и непрестанно развитие на сегашните и бъдещите ни служители.

 

Бързо ли успяхте да намерите подходящ офис?

Търсенето на подходящия офис преминава през голям брой анализи и комплексни проучвания. Едни от най-важните критерии за отлична офис локация са комуникативност, потенциал за развитие на района и възможностите за изграждане на удобна и продуктивна работна среда за служителите. Заедно с нашите партньори от ILI Office Center открихме офис пространство, което покрива всички тези условия.

 

Как стои към днешна дата България на картата на аутсорсинг услугите спрямо европейските компании?

От години България заема основно място в аутсорсинг услугите. Част от предимствата са хората – българите лесно усвояват чужди езици, а и страната ни е атрактивно място за релокация на чужденци. Техническото образование в България по нищо не отстъпва на това в другите държави, а уменията на студентите ни са световнопризнати. В комбинация с гъвкавото мислене и способността ни да се адаптираме към новите предизвикателства, България е на челните позиции в аутсорсинг средата.

 

Отличени сте като „Компания на годината” на Международните Бизнес Награди  Stevie Awards, а взехте призове и за „Най-добър Доставчик на Аутсорсинг Услуги на Годината”, както и за „Най-добра Програма за Допълнителни Придобивки” за 2019. Как ще защитите титлите си през 2020?

 

Много сме горди от отличията! Те са плод на дългогодишен труд на всички в нашата компания. Наградите допълнително ни амбицират да продължим възходящата линия на развитие и да оправдаем гласуваното ни доверие.За да бъдем лидери на пазара на ИТ аутсорсинг услуги, осъзнаваме нуждата да бъдем и сред най-желаните работодатели у нас. Ето защо и политиката ни включва не само най-популярните допълнителни придобивки за служителите, но и различни академии и програми за растеж.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

4 коментари

  1. Ниски заплати? Доста нормални заплати и със супер потенциал за развитие, както и адски яките хора, с които да работиш. Казвам го от личен опит. Модис доколкото знам има много сериозна политика за развитие и планират много сериозно инвестиции и образованието в Пловдив. Хайде да не хулим всички, викам аз.

  2. Да, и като свърши “проекта“ те остраняват от работа, като започне друг проект, назначават отново. Много ще ми е интересно каква стартова заплата ще дадат в Пловдив за служител само с английски език.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина