АктуалноЖивотЗабавлениеЗдравеНовиниПУЛС

Михаела и семейството ѝ над 6 години водят битка с болестта и имат нужда от помощ

Според лекуващия ѝ лекар, единствената надежда е имунотерапия, която не е регистрирана в България, но се прилага успешно в Америка и Япония. Лекарствата не се заплащат от Здравната каса. Нужни са 24 флакона по 15 хил. евро/броя за 6 курса. Общата сума, която трябва да заплатим за лечението на Мишето възлиза на 360 000 евро.

Това е писмото на една майка, което Ви молим да прочетете и ако имате възможност, да помогнете. То е публикувано в онлайн платформата за набиране на средства Helpkarma.

Здравейте, мили хора! Пише ви една отчаяна майка…

Михаела е нашето слънчице и вече 6 години се бори със страшната диагноза сарком на Юинг.

Борбата ни започна, когато Михаела беше едва на годинка и осем месеца. Оттогава животът ни се превърна в ад.

Първите симптоми на болестта бяха схващане на крачетата, след това се появиха ужасни болки в гръбнака. Два дни по-късно се парализира. Веднага ни изпратиха в Детска онкохематология при УМБАЛ „Свети Георги“ в град Пловдив. Последваха редица изследвания. Лекарите бяха на мнение, че е много рисковано да се направи биопсия, защото туморът бе разположен в гръбнака и имаше опасност нашето ангелче да се парализира завинаги.

Според местоположението му и нейната възраст лекарите решиха, че е невробластом и веднага назначиха лечение с химиотерапия, което продължи повече от година.

След проведения блок на лечение Мишето влезе в ремисия, но радостта ни бе само година и половина – след направен контролен ядрено-магнитен резонанс се установи рецидив.

Кошмарът започна наново. Наложи се спешна операция в УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ – София. Последваха още година и три месеца курсове химиотерапия за невробластом. Болестта на Мишето отново влезе в ремисия, този път в продължение на десет месеца. После пак рецидив и нова операция, този път в Тюбинген, Германия. След направената биопсия лекарите там установиха, че туморът не е невробластом, а сарком на Юинг (на меките тъкани). Последваха нови протоколи химиотерапия за Юинг саркома за шест месеца, след това 3-месечно лечение в Германия с протон терапия, а след нея довършихме протокола в България. Три месеца по-късно, при ядрено-магнитен резонанс, се установи отново рецидив. Този път бе локален и имаше няколко лезии в белия дроб. Пак противо-рецидивна терапия и нова операция на гръбначния стълб в УМБАЛ „Свети Георги“ в неврохирургия и още една – на белия дроб в Люнен, Германия.

В момента продължаваме следоперативна химиотерапия, но за съжаление, тя вече не действа според очакванията на лекарите – Михаела има новооткрито образувание под диафрагмата.

Според лекуващия ѝ лекар, единствената ни надежда е имунотерапия, която не е регистрирана в България, но се прилага успешно в Америка и Япония.

Лекарствата не се заплащат от Здравната каса. Имаме нужда от 24 флакона, които са необходими за 6 курса имунотерапия, а цената на всеки един флакон е 15 000 евро. Общата сума, която трябва да заплатим за лечението на Мишето възлиза на 360 000 евро.

Първият курс трябва да започне в началото на февруари, дотогава трябва да сме събрали необходимите средства от 60 000 евро за него!

Терапиите са през 20 дни и не трябва да се прекъсват! Това е единственият ни шанс да видим Михаела здрава. Тя е нашето геройче – премина 4 операции, над 55 химиотерапии и 3 месеца протон терапия. Вие можете да станете част от нашата борба и заедно да победим коварната болест! Само с вашата помощ кошмарът, в който живее детенцето ни ще свърши.

Моля ви с цялото си майчино сърце да помогнете на Михаела да има своето детство, да ходи на училище, да порасне, да ЖИВЕЕ!“

Дарителската кампания „Бъдеще за Михаела“ има спешна нужда от средства.

Вижте още за Камапанията „Бъдеще за Михаела“ във Facebook.

Можете да помогнете като последвате линка в платформата за дарения.

Или с превод по банкова сметка.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина