АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Местният парламент решава дали да предостави безвъзмездно галерията на Гладстон на ГХГ в четвъртък

Градска художествена галерия разполага с необходимия ресурс от специалисти, за да осъществи ефективна политика при използването на изложбената зала, се казва в предложението до ОбС на зам.-кмета Йордан Колев

Иво Дернев

Дали Градска художествена галерия да управлява галерията на Гладстон ще решава тази седмица Общинския съвет. За сесията в четвъртък е входирано предложение от зам.-кмета Йордан Калев за безвъзмездното предоставяне за управление на новата изложбена зала на ГХГ.

Сградата, актувана като публично общинска собственост, може да стане ангажимент на екипа на Красимир Линков още в четвъртък, когато старейшините трябва да приемат или отхвърлят предложението на администрацията. Инж. Калев се мотивира в него с това, че ГХГ разполага с необходимия ресурс от специалисти- изкуствоведи, реставратори и уредници и би могла да осъществи ефективна политика при използването на галерията за различни изложби, културни и образователни събития.

Очаква се по време на гласуването да има конфликтни моменти, тъй председателят на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева поиска ключа за залата от кмета Иван Тотев да предишната сесия и държи управлението на изложбената зала да бъде предоставено на ДПХ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Пълни Глупости! Къде са специалистите! Един изкуствовед на 9 сгради и двама художника! Защо ще му назначават тогава толкова се харчат парите на данъкоплатец! „Те пенсионира ха единствения си специалист оценител на картини Вихра Григорова, която сега е в екипа на ДПХ, до казало се във времето с професионални специалисти, изкуствоведи, художници които знаят как да се стопанисва една изложбена зала с! Представили сме и бизнаес план, който се прие като много интересен, разнообразен и финансово възможен за издръжка на сградата! Това, че сградата беше умишлено занемарени от общината с фалшиви кръпки, от които повече разбиха покрива е за да ни я вземат!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина