АктуалноБотев ПдГласовеЛоко ПдМненияНовиниСпортСпортен Пловдив

Локо и Ботев: Нека покажем, че сме ЗАЕДНО другата сряда

Областният управител инициира среща с представителите на двата клуба, подари им шампанско за предстоящия футболен празник

Кметът представи фланелките, които са посветени на Европейска столица на културата и ще бъдат раздадени на феновете

Процесът от тръгването до прибирането на всички фенове ще бъде под наш контрол, заяви директорът на полицията

Областният управител Здравко Димитров инициира среща, на която присъстваха ръководствата и ветерани на двата пловдивски футболни клуба „Локомотив“ и „Ботев“, водачите на футболните агитки, кметът Иван Тотев и директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков. Повод за срещата беше предстоящия финален мач за Купата на България. Областният управител призова за спазване на правилата за движение и обществения ред, за да може срещата на двата пловдивски футболни клуба да премине в дух на толерантност и феърплей. Зад думите му застанаха всички присъстващи.

„Мачът е важен за Пловдив. За първи път двата пловдивски футболни клуба „Локомотив“ и „Ботев“ се срещат на финал. До момента това не се е случвало, макар че и единият и другият отбор са печелили Купата на България. Нека да победи по-добрият. Имам апел към агитките, направете празник в София. Нека да видят, че това наистина е най-стойностното, най-старото дерби и освен, че сме Европейска столица на културата, сме и спортната столица. Защото тук са се раждали такива спортни таланти, които са прославили не само Пловдив, но и България. Нека по-добрият победи“, каза областният управител.

Той подари на двата футболни клуба по две бутилки шампанско, с които да отпразнуват победата.

„Столична община да се замисли за паркирането на колите и автобусите. Няма да обеднеят с два лева на кола. Нека на местата, отредени за паркиране на автобуси и коли, е безплатно паркирането в този ден. Нека направят един жест, все пак им правим празник в София”, предложи президентът на Локомотив Христо Крушарски.

Старши комисар Илков увери, че ще бъдат взети всички мерки за безопасност на придвижване и недопускане на конфликтни точки преди, по време и след приключване . Той заяви, че пътуването и достъпът до стадиона ще бъдат максимално облекчени.

„Процесът от тръгването до прибирането на всички фенове ще бъде под наш контрол. Тръгването ще бъде организирано. Ще направим график, по който автобусите ще пътуват. Ще бъдат придружени от наши служители. В София, с колегите от столична дирекция, имаме организация къде ще спрат представителите на двата клуба”, заяви старши комисар Илков. Той уточни, че по магистралата ще има достатъчно полицейски служители, които ще обезпечат всички търговски обекти по пътя. „Никой от нас не иска да види опустошена бензиностанция”, допълни той. Директорът на полицията помоли на другия ден, когато е насрочено тържеството на площада, да не бъдат събирани двете футболни агитки на едно място, за да не се създават критични ситуации.

Кметът Иван Тотев представи фланелките, които са посветени на Европейска столица на културата и ще бъдат раздадени на феновете. Той също пожела успех и на двата отбора. „ Искаме да покажем, че това е празник за Пловдив и ще го отбележим заедно. Този финал е победа за Пловдив”, каза кметът.

„ По наша информация минахме десет хиляди продадени билета за финала и предполагаме, че бройката ще продължи да нараства в следващите няколко дни. Предполагам, че поне 15 хиляди билета ще бъдат закупени от Пловдив, а това означава, че тези хора ще се изнесат от Пловдив към София в един ден. С цялата сериозност трябва да се обърне внимание на това, което разпореждат от полицията”, подчерта Иван Тотев.

Той анонсира, че на другия ден, 16 май, около 12.00 часа, ще бъде организирано празненство пред общината, с което ще се отбележи победата. „Ще се съобразим с изискванията на полицията. Но и двата отбора трябва празнуват, тъй като и двата отбора са победители. За нас е важно да покажем, че пловдивчани можем да се радваме и на успехите на другите. Искаме да покажем, че това е празник за Пловдив и ще го отбележим заедно. Този финал е победа за Пловдив ”, допълни градоначалникът.

„Дайте накрая всички заедно да се съберем и да си направим купона. И от тук нататък, ръка за ръка, да правим спорт, а не интрига. Дайте да покажем и от тук нататък да играем за първо и второ място, а Левски и ЦСКА да ни гледат”, пожела Христо Крушарски.

„Да покажем, че сме град на велики спортисти, който е над дребната злоба. Да бъдем заедно. Важното е, че два пловдивски отбора са на този исторически финал и трябва да се възползваме от съдбата, за да представим Пловдив по най-добрия начин”, заявиха от ръководството на Ботев.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина