АктуалноГласовеМненияНовини

„Кресливите жени“ протестират с лепенки на устата

Протест в Пловдив започва в края на работния ден

Стотици хора поискаха оставката на вицето Валери Симеонов пред Министерски съвет, той обаче няма намерение да я даде

Протестът в столицата с искане на оставката на вицепремиера Валери Симеонов започна по обяд под прозорците на Министерски съвет. Поводът е скандалното му изказване, в което той нарича майките на деца с увреждания „кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тия уж болния деца, без грам майчинско чувство и грижа за тях“.  „Кресливите жени“ протестират с лепенки на устата в София, а стотиците дошли, за да ги подкрепят настояват за оставката на Валери Симеонов.

Ако няма оставка днес, ние се надяваме премиерът да влезе в ролята си на премиер и да я поиска. Ако и тогава не я получи – уволнение! Ние няма да де махнем оттук докато няма оставка, поради факта, че е обидно такива хора да управляват държавата,“ призоваха протестиращите.

Междувременно премиерът Бойко Борисов се извини от негово име и от това на правителството, но отказа да обсъжда негова оставка заради коалиционното споразумение с „патриотите“.  Вчера от името на Симеонов се извини и Лиляна Павлова.

Самият Валери Симеонов не само, че не се извинява, а напротив – заяви, че застава зад думите си. Той обяви, че оставка се подава по лични или по политически причини.

„Не виждам причини да подам оставка по лични съображения. Човек не подава оставка за това, че казва истината. Боли, не боли – това е истината, стоя зад своите думи катeгорично,“ обяви той, цитиран от Би Ти Ви.

По думите му,  оставка по политически причини е решение, което може да вземе политическият съвет на коалиция ГЕРБ – „Обединени патриоти“.

„Става въпрос за мнението основно на трима души – Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Когато те поискат оставката ми, аз ще я подам по политически причини“, подчерта той.

След това изказване на вицето бе разпространено прессъобщение от ПП „Презареди БГ“, че Волен Сидеров иска оставката на Валери Симеонов, има пълната подкрепа на евродепутата Николай Бареков.

Протести с искане за оставката на Валери Симеонов има във всички големи градове днес, повечето са насрочени в края на работния ден.

В Града под тепетата организатор на събитието е движение „Възраждане”.

Припомняме, че става дума за организацията, която събираше подписи с искане за  провеждане на национален референдум, относно присъединяването на България към Еврозоната. Въпреки, че кампанията бе обявена като „подписка за провеждане на национален референдум, относно присъединяването на България към Еврозоната“, на рекламните материали, които се разпространяват бе зададен следният въпрос „Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото, като официална валута в България?“

Протестът в Пловдив бе обявен като събитие в социалната мрежа Facebook от Ангел Георгиев – регионален координатор за Пловдив на движение „Възраждане“с начало 18,00 часа пред Общината.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина