АктуалноГрадътНовини

Как да се казва новата художествена галерия на Малката главна?

Дет Маг Галери, 2019 или …

Вижте начините за даване на предложения

Таня Грозданова

До петък от художествената галерия на ул.“ Райко Даскалов“ ще бъде основно почистена стари замаски, компрометирани настилки и строителни материали, за да може другата седмица да започне подготовката за отваряне на асансьорната шахта, съобщи пред Под тепето кметът на район „Централен“, който е натоварен с проекта. Предстои днес да бъде направена поредна инспекция на дейностите вътре в бившия Детмаг „Снежанка“.

Както бе обявено по време на старта на реконструкцията на помещенията, пловдивчани ще дадат име на новата художествена галерия.

„Има различни начини за това как може да се подават предложенията.

Това може да стане писмено в деловодството на общински съвет. Може да се направи предложение в деловодството на Община Пловдив, или в деловодствата на кметства на шестте райони на града. Всеки може да изпрати  e-mail с предложението си, на месинджър, вайбър на районната администрация. Всички тези предложения ще бъдат обработени и изпратени на кмета Иван Тотев за гласуване и коментар.

Първото предложение, което получих във вторник беше от господин Кирил Тодоров на месинджър, който предложи галерията да се казва „Дет Маг Галери“, за да запазим автентичното име и положителните спомени от миналото на емблематичната сграда.

Друго предложение получих от едни господин, който ме спря на улица „Христо Г. Данов“, докато си говорехме за ремонта, той предложи галерията да се казва „2019“ с идеята тази много светла година за културата в нашия град да бъде по някакъв начин увековечена.“

Много е хубаво, че хората имат креативни идея. Колкото повече са предложенията, толкова по-добре, коментира Стаменов.

Ако някое име се хареса много може да бъде предложено и за име на новия булевард в „Северен“, уточни той.

По някой от гореизброените начини могат да се подават и предложения за име на новата пътна артерия, разбира се.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. ДетМаг-Нямаме ли повече въображение?Толкова заслужили дейци на културата и изкуството е имало в Пловдив .Да, има носталгия към този магазин ,но той вече няма да е магазин.И това съкращение е наследство от ранния социализъм осмивано дори в сценка на Г.Парцалев и Е.Багаров където имаше такива съкращения от рода на КИФБАНГЕВРЕКСНАБ т.е.снабдяване с кифли банички и гевреци

  2. „Галерия ДетМаг“ звучи по-добре на български и е разбираемо и за чужденци. Защо трябва всичко да се кръщава на английски? В Италия и Франция не са го направили, а техните галерии са най-посещаваните.

  3. Едва ли има по-муден град и управа от Пловдив.Колко години са нужни за един ремонт на въпросната галерия ,който нормално се извършва за два-три месеца? Кметската администрация живее още в 18 век.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина