АктуалноГласовеЗабравеният градКултураМненияНовини

Какво става с ремонта на Концертна зала?

Повече от половин година след крайният срок на обявената от МК обществена поръчка няма никакво развитие по нейното реализиране

Открито писмо от Фондация „Дом за Пловдивската опера“ до министър Банов

„Тревогата ни е, че забавянето на Министерството на културата е необяснимо, недопустимо и абсурдно,“ пишат от управителния съвет на НПО-то 

„Уважаеми г-н Банов,

въпреки нееднократните ни писма и разговори с Вас и служители на Министерството, все още не сме получили конкретен отговор за недопустимото забавяне на процедурата за възлагане на обществена поръчка и последващо сключване на договор с избран изпълнител за изработване на инвестиционен проект за ремонт на Концертна зала Пловдив. Резултат няма.

Повече от половин година след крайният срок на обявената от МК обществена поръчка няма никакво развитие по нейното реализиране. Надеждите на пловдивчани, че в дългоочаканата 2019 година, когато нашият град е Европейска столица на културата, ще бъде ремонтирана залата, макар и с закъснение, не се оправдаха. Въпреки обещаните през пролетта на 2018 г. средства от кабинета за спасяването на разпадащата се зала, няма никакво развитие. Тук даже не коментираме въпроса с объркаването на поръчката и повторното й обявяване.

Тревогата ни е, че забавянето на Министерството на културата е необяснимо, недопустимо и абсурдно.

Настояваме да получим незабавен отговор на въпросите: Кога най–сетне ще приключи процедурата по конкурса и кога ще бъде ремонтирана Концертна зала Пловдив? Кой носи отговорност за това забавяне? Министерство на културата желае ли да постигне конкретен резултат – ремонтирана Концертна зала в Европейската столица на културата 2019 г.?

Нашите действия са продиктувани от стремежа ни да бъдем полезни за Пловдив и да удовлетворим желанията на онези 15 000 пловдивчани, подкрепили с подписите си инициативата „Дом за Пловдивската опера“.

Това писмо е открито. Изращаме го до Вас и до медиите, защото се надяваме и те да помогнат за добрата кауза на нашата неправителствена организация в името на интересите на музикалното изкуство и в частност на развитието му в Пловдив-Европейска столица на културата – 2019 г.

С уважение: Фондация „Дом за Пловдивската опера“

Инж. Любозар Фратев

Доц. д-р, инж. Никола Добрев

Арх. Илко Николов

Ик. Георги Стоев

Д-р Мариана Чолакова“

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина