АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив (21.02 – 27.02)

Тази седмица в Пловдив ще честваме езиковото разнообразие и ще творим мартенички за благотворителност

Снимки на корицата: Марин Тодоров

21 февруари

Международен ден на майчиния език 

На тази дата вече 20 години се отбелязва Международният ден на майчиния език, обявен от ЮНЕСКО с цел насърчаване на културното многообразие. По инициатива на Българско-турския литературен клуб ще се проведе многоезично състезание, в което ще вземат участие представители на различните общности в града, ученици от езиковите гимназии и чуждестранни студенти от пловдивски висши училища. Събитието е част от Културния календар на града и се реализира с подкрепата на Клуба на консулите в Пловдив.

Акцент на вечерта е филмът „По следите на Глаголицата”, заснет специално за събитието. Тази година се навършват 1165 г. от създаването на славянската писменост и 40 години от провъзгласяването на светите братя Кирил и Методий за съпокровители на Европа от папа Йоан Павел II.

Идеята на празника е да подчертае заслужената роля на всички езици в изграждането на културната идентичност и творчество.

Аула НУМТИ „Добрин Петков”

17:30 – 18:30 часа

Miroslava & Nikola – Live Music & Live Beer

Очарователната Miroslava Todorova  гостува заедно с Никола Панчев-китара във формата:

???? ????? & ???? ????

Заповядайте на едно различно, акустично, симпатично и лично музикално преживяване.

вход: свободен

Wunderbaer – Hills Beer Bar&Shop

20:00 – 23:00 часа

22 февруари

90’s Party with Lynn and friends

Тази събота от Пощата ще ви върнат в края на миналия век, както винаги със селектор Lynn, но този път тя води със себе си още двама и то не кои да са, а именно The Booze brothers а.к.а. PHILLY-тата. Очаква ви  едно танцувално и готино парти!

Бар Пощата – The Post

21:00 – 03:00 часа

Октет Пловдив @Bee Bop Café 

Добре познатите, пловдивски джаз музиканти, се събират, за да представят програма с авторска музика, която предстои да бъде записана. Ще има и нови композиции

О К Т Е Т  П Л О В Д И В

ВЕНЕЛИН ГЕОРГИЕВ – алт сакс

ДИМИТЪР ЛЬОЛЕВ – тенор сакс

МАРТИН ТАШЕВ – тромпет

ВЛАДИ МИЧЕВ – тромбон

НИКОЛАЙ КАРАГЕОРГИЕВ – китара

МИРОСЛАВ ТУРИЙСКИ – пиано /композиция, аранжименти/

АЛЕКСАНДЪР ЛЕКОВ – бас

КРИСТИАН ЖЕЛЕВ – барабани

Вход: 10 лв.

Bee Bop Café

22:00 – 01:00 часа

23 февруари

Пижамена благотворителна работилничка за мартенички

Отново каним малки и големи да помогнат в работата на Баба Марта и да зарадват своите близки, като вместо да купуват мартенички, изработят неограничено количество мартенички и ги закупят срещу минимално дарение от 5лв. Всички желаещи ще имат на разположение материали за изработката на мартенички предоставени от нас. За да се чувстват участниците като у дома си, ние ще бъдем по пантофи и пижами и всяко дете и родител, които участват в работилничките може също да дойдат по пижами и пантофи.
Работилничките ще се осъществят на 22 и 23-ти февруари, като по време на работилничките, ще има дарителска касичка за всички, които желаят да участват или просто да помогнат на каузата. Специално обученото за терапевт на болни деца, куче Мон, ще помага и радва всички доброволци в тази инициатива!

Sezoni Artisti del gusto illy

10:30 часа

Черен Хумор в Комеди Клуб Пловдив Stand-Up Comedy

Комеди Клуб Пловдив е мястото за стендъп комедия в културната столица на България.

Чуйте най-бруталните шеги, на които са способни комедиантите ни в едно невероятно шоу.

Иван Кирков, Ники Банков, Филип от Комеди Клуб София и Калин Кръстев ще Ви разсмиват в продължение на час и половина с най-добрите си брутални и нецензурни шеги.

Петното на Роршах

21:30 – 23:00 часа

24  февруари

Movie Quiz / Филмов Куиз февруари

Заповядайте да проверите филмовите си знания. И разбира се да се забавлявате с тематична музика, напитки и много настроение. Съберете отбор и направете своята резервация.

Club Fargo

20:30 – 23:30 часа

25 февруари

Езиково кафе през февруари

Организаторите този месец планират да загреят сърцето на „Баба Марта“, за да си осигурят на-приятното и топло време през пролетта!

На 25.02 ще се празнува Баба Марта като носител на края на студената зима и началото на красивата пролет. Забавните игри ще й докажат, че сме достойни най-накрая да получим малко слънце и високи температури. Те ще тестват екипна работа между участниците, знанията и бързината ви. Нека най-добрият отбор спечели най-много мартенички и голямото сърце на Баба Марта!

CoolDown

20:00 – 22:00 часа

26 февруари

Game day @No Sense

От No Sense ви канят да разтоварите и презаредите батериите за останалата, по-приятна, част от седмицата.

На разположение са  маси за Бирен Понг, където ще може да покажете заветните си скилове по пиене на бира, или да смажете конкуренцията.

Същевременно, приятелите им от Lastichè предоставят два броя от зарибяващите си полета, носещи напълно ново и интензивно забавление!

Напомням, че джагите са напълно безплатни при закупуване на питиета от бара.

Елате да разцъкате и да ободрите седмицата!

No Sense

20:00 часа

27 февруари

ТЯ в Пловдив

Тя в Пловдив“ представя активните жени на Пловдив и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Всеки последен четвъртък на месеца в Отсреща две дами представят дейността си.

На 27-ми февруари ще се запознаем отблизо с:

Проф. д.ф.н. Жоржета Чолакова – преподавател по славянски литератури в Пловдивски Университет “Паисий Хилендарски“ и Мария Паева – основател и управител на Еко училище „Слънчев лъч“ в Пловдив.

Отсреща

19:00 – 22:00 часа

Суинг в Пощата

Пловдивските суинг ентусиасти се събират на дансинга в бар Пощата – The Post за още една зареждаща танцувална вечер. Вдъхновяваща музика ще раздвижва настроението ни, а барманите ще ни съблазняват с качествени напитки.

Пощата – The Post

21:00 – 00:00 часа.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина