АктуалноГрадътНовини

Здравко Димитров: „Индра“ изпраща до две седмици екип за корекции по Транспортния проект

„Юридическите екипи на Община Пловдив са готови да водят тежки съдебни дела, но се надяваме да не се стигне дотам“, заяви ресорният зам.-кметът Тодор Чонов

Испанската фирма „Индра“ ще окаже пълно съдействие за въвеждането на системата в градския транспорт в пълен обем. До две седмици в Пловдив ще пристигне екип от висококвалифицирани експерти, които да започнат да остраняват всички проблеми по системата. Това съобщи кметът Здравко Димитров след среща с представители на висшия мениджмънт на компанията, която се проведе днес по негово настояване и след съдействие на Българското посолство в Мадрид.

По време на преговорите стана ясно, че до този момент ръководството на „Индра“ не е подозирало за голяма част от проблемите на системите им в Пловдив. Причините са лошата комуникация, предимно в писмена форма по e-mail. Често повече от месец е бил необходим, за да има обратен отговор, който касае или софтуерен проблем или доставка на резервни части.

Ресорният зам.-кмет Тодор Чонов даде и конкретен пример: на 15 декември при проверка е констатирано, че 41 автомата за продажба на билети не работят, но и към днешна дата няма отговор от страна.

 „Проблемите са десетки и ние ще ги опишем в работна карта и ще ги решаваме. Договорихме се за т. нар. „бърза писта“, което означава за директна комуникация с ръководството във всеки един етап от работата“, коментира още кметът Здравко Димитров.

По думите му медиите и обществеността ще бъдат информирани за всеки напредък на проекта.

„Ако системата не заработи на пълни обороти до края на годината, когато изтича договора и гаранциите по него, предвиждаме и План „Б“. Юридическите екипи на Община Пловдив са готови да водят тежки съдебни дела, но се надяваме да не се стигне дотам“, заяви още зам.-кметът Тодор Чонов.

Още по темата:

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина