АктуалноГрадътНовини

Една от най-красивите улици в сърцето на Пловдив добива съвременен вид

„Велико Търново“ с нов облик до два месеца

Една от най-красивите улици в сърцето на Пловдив – „Велико Търново“, добива съвременен вид. До два месеца тя ще бъде изцяло обновена. Стартът на реконструкцията ѝ бе даден днес от кмета на града Иван Тотев и районния кмет на  „Централен“ Георги Стаменов.

През последните години красивата стара улица, която преминава досами Цар-Симеоновата градина, обслужваше целия квартал, заради пожара на Тютюневите складове и затварянето на успоредната „Иван  Вазов“. Тя бе много натоварена и постоянно имаше ВиК-аварии, постоянно се копаеше и кърпеше през годините, припомни Тотев. Ремонтът ѝ е по инициатива на г-н Стаменов и администрацията на р-н Централен, която успя да съгласува дейностите заедно с ВиК, да сключат договор и изцяло улицата да бъде обновена, допълни той.

Ремонтът тече по цялата улица от „Авксентий Велешки“ до бул. „Руски“. Тя ще бъде реконструирана на етапи – от пресечка до пресечка, за да не се натоварват живеещите с липсата на достъп през това време, поясни районният кмет на „Централен“. Срокът на изпълнение е два месеца. Дейностите включват: изцяло нова канализация, водопровод, ново енергоспестяващо улично осветление, подменени тротоарни настилки и асфалт, така че да няма нужда от ремонт в следващите над 20 години, каза Георги Стаменов.

Иван Тотев нарече райкмета „един от най-активните кметове, с много свършена работа, което и до момента продължава да е така“ и напомни, че е номиниран за втори мандат от ГЕРБ.

Изпълнители на ремонта са Драгиев и Ко, съвместно с ВиК.

Стара къща крие тайната за рождението на Борис Христов

Най-красивите пловдивски улици

Беседка в Пловдив носи Вазовия дух

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Красавец! Снимал се до багерите! А докъде стигна работат по тютюневите складове? Докога ще чакаме другата най-хубава улица „Иван Вазов“ да придобие нормален вид?!

  2. Стаменов, гений такъв, не можа ли да я направиш лятото, а не сега?
    Или искаше да слугуваш на Морадо, чийто клиенти-селяни ползват Авксентий Велешки и Велико Търново за паркинг.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина