АктуалноГрадътКриминалеМненияНовиниПод ножа

Драма на покрива на Драмата в Пловдив

17-годишен трейсър се заклещи в цепнатина между сградите на ДТ „Николай О. Масалитинов“

Пожарникари от сектор Специализирани оперативни дейности са го спасили, настанен е в болница

Другата улична мода, която дава жертви, след есктремните слефита – паркур, за малко не взе жертва в сърцето на Пловдив. Драмата се е разиграла снощи на покрива на Драмата под Сахат тепе, разбра репортер на Под тепето.

В 21:20 часа от Спешния телефон 112 е  бил предаден и сигнал до Пожарната за заклещен човек между две крила на сградата на Драматичен  театър „Николай О. Масалитинов“ на улица „Найден Геров“, която се намира зад театъра. На мястото веднага е бил изпратен екип на сектор „Специализирани оперативни дейности“ към РДПБЗН в Пловдив, съобщи за медията ни говорителят на Пожарната инсп. Цвятко Дешев.

Специалистите са успели да извадят заклещен в тесен процеп между две сгради 17-годишен. Тийнейджърът е имал наранявания и е откаран в болница, за да получи медицинска помощ.

По непотвърдени данни младежът е изпадна в изключително опасната ситуация, докато е практикувал „паркур“ – преодоляване, единствено с помощта на уменията на човешкото тяло, на всякакви урбанистични препятствия, като не се изпълняват акробатични номера. Трениращите този спорт се наричат трасьори  или трейсъри.

Снимка: архив Под тепето

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина