АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

До една-две години в региона на Пловдив ще има завод за автомобили

Поне един автомобилен производител ще стъпи тук,смятат участниците във форума „За бизнеса в Пловдив“

Индустрията иска S-bahn, който да облекчи трафика, а в изграждането му да участват Пловдив, Асеновград, Чирпан и Първомай

Соня Попова

Пловдив е индустриалният център на България и поне един голям автомобилен производител ще стъпи тук в близките 1-2 години, заявиха участници в първия по рода си полудневен бизнес форум „За бизнеса в Пловдив“, който се организира от Тракия икономическа зона и Limacon център. На срещата в хотел „Империал“, посветена на цялостни решения и добри практики в различни сфери на икономиката присъстват близо 70 бизнесмени.

За осъществяването на това изразиха уверение и производителите на части за големите автомобилни компании, които работят в ТИЗ.

„Привличането на инвеститор от автомобилостроенето е мечта, но  зад нея стоят решения и преговори,“ каза заместник-кметът по образование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество в Община Пловдив Стефан Стоянов.

По думите му, това е една от висотите на машинопроизводството и следващата стъпка в развитието на страната.

Стартирането на градска железница е важно за развитие на бизнеса в Пловдив и региона, каза в откриващата си реч управителят на Тракия икономическа зона инж. Пламен Панчев, като акцентира, че инфраструктурата е основен притегателен момент при инвестирането на фирми от чужбина. Той смята, че S-bahnа ще се справи със задачата да облекчи трафика и да допълни цялостната транспортната схема на целия регион. По думите му в проекта ще участват Пловдив, Асеновград, Чирпан и Първомай. Цялостна градска железница би могла да се построи от един или двама инвеститори, но за целта трябват и средства от оперативните програми, допълни Панчев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина