АктуалноБългарияГрадътЕвалаНовини

Доброволците от Пловдив 112 занесоха защитни щитове на медиците в Инфекциозна

Доброволно формирование „Пловдив 112 се включи активно в снабдяването на възрастни самотни хора с храна и лекарства в съботния ден. Отрядът също така изработва плексигласови защитни маски в базата си. В съботния ден момчетата от дежурният екип занесоха първите 30 лекарите в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“.

Ето как рапортуваха доброволците:

„Днес беше хубава и слънчева събота в Пловдив… и топла, ако си със защитно облекло.  
– 30 щита и 20 маски за многократна употреба, занесени в Инфекциозна болница – Пловдив. Ще има и още скоро.
– 6 часа по задачи, няколко екипа, разнесени поръчки – маски, храни и медикаменти. Само една от колите на единият екип има изминати 70 км за днес….
– Изпълнено е всичко от списъка.
– Благодарение на един от колегите вече имаме работещ пункт за деконтаминация на екипировка и автомобили и процедурата е забавна.“  

В неделята доброволците леко отдъхнаха от разноса – нямаше заявки. Те използваха времето да съберат на едно място всички важни телефони, на които пловдивчани и жителите на областта могат да звънят при нужда.

Днес отново застъпват активно по изпратените от Координационния център към Общинския щаб за борба с коронавируса задачи.

Припомняме, че към последният работен ден на изминалата седмица в Община Пловдив имаше записани 31 доброволци,  от тях 11 с медицинско образование. 20 са хората за помощ в социалната сфера.

Районните кметства събират информация за самотни, възрастни и хора в неравностойно положение. Включват се регистър и подават заявка на телефона на общината за лекарства, храна и други необходими неща.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина