АктуалноБългарияГрадътЗабравеният градМненияНовиниПод лупаПод ножа

Бизнесмен иска промяна на ПУП в центъра на Пловдив

Пореден опит на Димитър Георгиев да прокара проект за апетитния си терен в подножието на Стария Пловдив

Проектът е за хотел, жилищна кооперация и офиси

От обява, качена на фирмения сайт на Розаимпекс в навечерието на Коледно-новогодишните празници става ясно, че бизнесменът Димитър Георгиев иска да построи комплексна сграда на парцела с археология до Понеделник пазар.

Съобщението се намира в секция новини и е обявено като обществено обсъждане на проект. При преглед на приложените с линк документи и скици е видно, че става дума за хотел, жилищна кооперация и бизнес сграда с офиси.

По нататък в текста се чете, че е обществено обсъждане ще се състои на 8.01. 2020 година от 15 часа в залата на Общински съвет – Пловдив и се говори за:

„Изменение на ПУП-ПРЗ и РУП и обемно-устройствено проучване за УПИ |, кв. 71 по плана на |-ва градска част – юг – гр. Пловдив”.  Проектът предвижда промяна на отреждането на УПИ I – 2234, административна, обществена, стопанска дейност, с превеждане в съответствие с идентификатор по КК на гр. Пловдив в УПИ I-1704, обществено обслужващи дейности, жилищно “ строителство и археология за изграждане на обект: „Културно-исторически и обществен център Пловдив”. 

Автор на проекта е Стефан Добрев – Архитектура и дизайн ЕООД. Това е авторът на проекта на Национална художествена галерия, напомниха от гилдията.

Нищо от този проект за сграда край Понеделник пазара не минавало през съгласувателни процедури през НИНКН и МК, показа проверка на Под тепето.

Според обявата проектът ще бъде представен от проектантите „Стефан Добрев – архитектура и дизайн“ЕООД пред изпълнителната власт и пловдивските граждани на въпросното обществено обсъждане идната сряда. Проектните материали са на разположение за запознаване от заинтересованите страни, в администрациите, в административните сгради на районните кметства на гр. Пловдив.

Припомняме, че срещу първия мащабен проект на инж. Димитър Георгиев, който дори включваше асансьор до върха на Трихълмието, се вдигна сериозно обществено недоволство. В последствие той се опита да работи по нов проект с участието на председателя на КАБ- Пловдив арх. Петко Костадинов, но и с него не се случи нищо. Сега собственикът на Розаимпекс, който в последно време се ориентира в инвестиции в имоти и строителство, лансира нова идея за големия парцел под Античния театър. Припомняме още, че бизнесменът се сдоби с него като го откупи от банка, след като общината беше заложила терена и го загуби.

Очаквайте продължение по темата.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

18 коментари

  1. Гледахме му интервюто с Пловдив-24 =ами то плашещо плямпало без да се замисли за миг бълва клишета как ЕСК2019 щяла да пребъде завинаги (за моя сметка / твоя / наша / данъкоплаЦка).
    Абе, Пановский, забелязваш ли ЗАГЛАВИЕ:
    „обект: „Културно-исторически и обществен център Пловдив”“?
    Някаква мисла да измислиш дали ша можеш без политкУректните ти клишета и зазубрени фрази?

    1. Изгледайте му „интервюто“ с Пловдив-24 да се посмеете, и ако не ви мързи ПРЕБРОЙТЕ КОЛКО ПЪТИ ДРЪНКАЛОТО ПОВТОРИ (паразитната дума) „ВСЪЩНОСТ“.
      Може и да има диплома отнякъде може и Хонорис Кауза от АМТИ + И + Цирк, ама …

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина