ЖивотЗабавлениеНовини

В търсене на златото на Ацтеките – къде е жива легендата днес?

Когато колонизаторите тръгват към Новия свят, мнозина акостират близо до Мексиканския залив, докато друга по-голяма част се насочва към Южна Америка и започва да опознава културата там. Ще забележим, че присъстват две почти еднакви легенди за всеки от двата континента. В Южна Америка историята ни запознава с тайнствения златен град Ел Дорадо. Традицията там повелявала в определена година от календара, жителите да хвърлят златни предмети във водата на близкото езеро, докато кралят не се изкъпе.

Предметите оставали и на лунна светлина, цялото езеро сияело от златото. Тази легенда е помогнала за побъркването на толкова много хора, че и до днес не е сигурно дали изобщо е съществувал такъв град. Ситуацията относно златото на ацтеките не е нещо по-различно, но същевременно и малко по-свирепо. Легендата разказва, че когато през 1519 г. испанските войници, предвождани от своя лидер Eрнан Кортез, пристигат в Мексико, един от отрядите успява да влезе в столицата на тази цивилизация и да задържи лидера на Монтезума.

Описват го като много свиреп и подъл владетел, но няма никакви доказателства за подобни маниери, а и нека не забравяме, че тази цивилизация е особено мистична. Войниците на владетеля се предават, докато самият владетел се страхувал от бледоликите богове. Тимид Монтезума поканил гостите на специална церемония в своя дворец. Оказва се, че домакинът искал да ги омилостиви, но същевременно вдигнал цяла стена, с която да скрие помещението си със съкровища – скъпоценни камъни, злато и всякакви други желани благородни метали се намирали зад новата стена.

Тимид иска да даде даровете на испанския крал, но Кортез вярва, че има още много злато в тази империя. През май местните празнуват един по-специален обичай и поискали разрешение от бледоликите да го проведат. Кортез разрешил, но изискал от тях да дойдат без оръжие. Пред погледите им пристигнали някои от най-богато облечените хора със скъпоценности и накрая изкушението довело до една кървава баня, наречена „Нощта на съжалението“. В последствие испанците са отблъснати, но опитвайки се да избягат с натоварената каруца със злато, тежестта ѝ счупва моста и никой повече не го вижда и не успява да го открие. Това е цялата легенда и може да си представите колко хора са се опитали да открият това съкровище през следващите векове.

Добрата новина е, че днес може да се включите в търсенето с помощта на слота Aztec Gold, чиято основна функция е да предостави далеч по-безопасно забавление от това, което Кортез трябва да изживее. Самото предложение е налично в платформата на Silentbet и се предлага с помощта на виртуална валута, с която рискът се свежда до нулев такъв. Анализаторите предоставят и повече информация, но имат само едно условие – читателите да имат навършени 18 година. По-мирният вид в търсенето на това злато е само една добра новина, а другата е, че барабаните ще ни разкрият възможността да се запознаем с някои от древните символи, които включват някои от хранителните култури, индианец, орел и дори дракон.

Самата игра предлага и бонус ниво, както и специален джакпот с помощта на драконите. Тяхното присъствие не отговаря на нито една история, но като по-специален символ може да се разпознае много точно в платформата и да позволи на феновете да се ориентират по-точно. Ако искате да вървите по стъпките на испанските конквистадори, при това без да летите до Мексико, това е едно много добро предложение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина